Originals Tips

Originals Tips: The Crown 5, Warrior Nun is (eindelijk) terug en keiharde Franse actie

Iedere week brengt Netflix heel wat Original-titels uit. Kersverse series, films, documentaires en realityseries vanuit de hele wereld. De titels van deze Netflix-producties zijn vaak nog onbekend, maar dat duurt in sommige gevallen niet lang. We stellen je iedere week een aantal nieuwe Originals voor, zodat jij weet wat je dit weekend kunt kijken. En dan kun je daarna gelijk meepraten!

The Crown

Seizoen 5 van The Crown werpt een blik op de jaren 90. Het draait veelal om Charles, sinds kort koning Charles. Hij was getrouwd met Diana, maar zou na een zeer roerige periode scheiden. De pers dook hier uiteraard bovenop en alles kreeg nog een heftigere vorm toen de prinses van Wales kwam te overlijden bij een auto-ongeluk in Parijs. Al hebben de makers van The Crown al laten weten dat ze het ongeluk niet in beeld zullen brengen. Queen Elizabeth heeft echter niet alleen met familieproblemen, maar ook met grote wereldproblemen. De ondergang van het Britse rijk bijvoorbeeld, de ineenstorting van de Sovjet-Unie én de overdracht van de soevereiniteit over Hong Kong.

Warrior Nun

In de serie Warrior Nun wordt de 19-jarige Ava (Alba Baptista) wakker in een lijkenhuis omdat ze net tot leven is gewekt door een aureool dat in haar rug is geplant door een non die achterna wordt gezeten door demonen. Daarmee is Ava in één klap de belangrijkste ‘warrior nun‘, een sekte van zogenaamde ‘ninja-nonnen’ die de katholieke kerk helpen om demonen buiten de deur probeert te houden. Snap je het nog? Hoe dan ook: het eerste seizoen van Warrior Nun werd gereleaset in 2020, waarna de wereld te maken kreeg met dat vermaledijde coronavirus. Twee jaar later is het tijd voor seizoen 2!

Balle Perdue 2

De eerste Balle Perdue-film vertelt het verhaal van Lino, een slimme techneut die ten onrechte wordt beschuldigd van moord. Er is maar één manier om zijn onschuld te bewijzen: hij moet een verdwaalde kogel in zijn auto vinden. Die auto is ergens nergens te vinden… De vervolgfilm lijkt hierop verder te borduren: de hoofdpersoon moet opnieuw zijn onschuld bewijzen!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?