Originals Tips

Originals Tips: The Haunting 2, rappen op je 40ste en doof op de Universiteit

Iedere vrijdag brengt Netflix heel wat Original-titels uit. Kersverse series, films, documentaires en realityseries vanuit de hele wereld. De titels van deze Netflix-producties zijn vaak nog onbekend, maar dat duurt in sommige gevallen niet lang. We stellen je iedere week een aantal nieuwe Originals voor, zodat jij weet wat je dit weekend kunt kijken. En dan kun je daarna gelijk meepraten!

The Haunting of Bly Manor

Het grote succes van The Haunting of Hill House schreeuwde om een vervolg. Een klein probleem was dat dit een afgerond verhaal was en wel heel gekunsteld werd om hier een vervolg op te maken. Er kwam een oplossing. Netflix komt met de reeks The Haunting, waarbij in ieder seizoen een nieuw huis centraal zal staan. Zo zijn we nu aanbeland bij Bly Manor. Het verhaal speelt zich af in de jaren’80 van de vorige eeuw in Engeland. Een jonge Amerikaanse nanny (Victoria Pedretti) moet voor de weeskinderen van Henry Wingrave zorgen. Ze verhuist naar Bly Manor, maar ondekt al snel dat niet alles is zoals het in eerste instantie lijkt. Al is het alleen al omdat de au pair van de kinderen aan een tragische dood stierf.

The Forty-Year-Old-Version

Radha Blank maakte indruk tijdens het Sundance Film Festival met haar debuut The Forty-Year-Old-Version. Netflix kocht de film dan ook aan, waarin Blank zelf de hoofdrol speelt met daarnaast rollen voor Peter Kim, Oswin Benjamin en Reed Birney. De worstelende toneelschrijver Radha uit New York wordt 40 en hoopt op een doorbraak. Ze vindt nieuwe inspiratie door te beginnen met rappen. Het verhaal is losjes gebaseerd op wat Radha zelf heeft meegemaakt.

Deaf U

Netflix komt dit jaar met een aantal opvallende en tevens ontroerende realityseries. De datingshow met autistische jongeren zorgde voor veel ontroering. Dat wordt op voorhand ook verwacht van Deaf U, waarin een hechte groep studenten wordt gevolgd over hun leven op de universiteit. Het is echter niet zomaar een alledaagse groep, want ze zijn allemaal doof en/of slechthorend. De serie is gemaakt door Nyle DiMarco, de voormalig America’s Next Top Model-winnaar. DiMarco laat weten dat de reeks baanbrekend zal zijn omdat het de diversiteit en de gelaagdheid van de community laat zien.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?