Originals Tips

Originals Tips: The King, Spaanse drugshandel en kerstmis in Zambia

Iedere vrijdag brengt Netflix heel wat Original-titels uit. Kersverse series, films, documentaires en realityseries vanuit de hele wereld. De titels van deze Netflix-producties zijn vaak nog onbekend, maar dat duurt in sommige gevallen niet lang. We stellen je iedere week een aantal nieuwe Originals voor, zodat jij weet wat je dit weekend kunt kijken. En dan kun je daarna gelijk meepraten!

The King

De winter van de films op Netflix gaat deze week verder met The King, waarin Timothée Chalamet de hoofdrol speelt van prins Hal. Hij is eigenlijk nog met autootjes aan het spelen, wanneer hij pardoes de rol over moet nemen van koning. Al snel is hem duidelijk dat vrienden in dit vak niet bestaan en Hal zijn eigen scepter moet zwaaien. Want tijdens de strijd om Engeland krijgt hij te maken met vijanden, zowel binnen als buiten de kasteelmuren.

Hache

De nieuwste Spaanse serie draait om een waargebeurd verhaal rondom Helena. Deze vrouw zat in de heroïnehandel van Barcelona in de jaren’60. Hache is geschreven door de makers van Velvet Collection en de hoofdrollen zijn weggelegd voor Adriana Ugarte (El Tiempo entre costuras) en Jevier Rey (Velvet/Farina). Helena was een prostituee die gaat werken voor de belangrijke drugsdealer Malpica. Het duurt niet lang voor ze neemt de regie over in de handel.

Holiday in the Wild

Kerstmis is dan nog wel een kleine twee maanden verwijderd, Netflix gaat al van start met het toevoegen van kerstfilms. Het startschot wordt dit jaar gegeven door Holiday in the Wild. Verre van een klassiek kerstverhaal, want we zitten midden in Afrika. In de wildernis van Zambia gaat Kate op haar tweede huwelijksreis… alleen wel in haar eentje. Haar man heeft haar plotseling verlaten en ze wil nieuwe doelen vinden in haar leven.

Ad Vitam

Ad Vitam is een sci-fi crimeserie, waarin een wel heel bijzonder onderzoek wordt gedaan. De Franse serie, ook bekend onder de naam Immortal, speelt zich af in de nabije toekomst waarin het geloof is dat de dood is overwonnen. Iedereen kan voor eeuwig leven, toch zijn er zeven tieners die onder mysterieuze omstandigheden zelfmoord hebben gepleegd. Darius (120 jaar) en Christa (24) moeten de zaak onderzoeken met vooral de vraag waarom de tieners zelfmoord hebben gepleegd. Was het een sekte? Een politieke daad? Of misschien een schreeuw om hulp? Het duurt niet lang of het blijkt een gevaarlijk onderzoek te worden..

 

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?