Originals Tips

Originals Tips: The Lincoln Lawyer-serie, cheerleader in coma en steenrijke Aziaten

Iedere vrijdag brengt Netflix heel wat Original-titels uit. Kersverse series, films, documentaires en realityseries vanuit de hele wereld. De titels van deze Netflix-producties zijn vaak nog onbekend, maar dat duurt in sommige gevallen niet lang. We stellen je iedere week een aantal nieuwe Originals voor, zodat jij weet wat je dit weekend kunt kijken. En dan kun je daarna gelijk meepraten!

The Lincoln Lawyer

De Netflix-serie The Lincoln Lawyer is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van schrijver Michael Conelly, óók al inspiratie voor een film (met dezelfde naam). De romanreeks gaat over de in Los Angeles wonende advocaat Mickey Haller, in de film vertolkt door Matthew McConaughey maar in de serie door Manuel Garcia Rulfo (bekend van onder meer 6 Underground en The Magnificent Seven). Haller runt zijn advocatenpraktijk vanuit de achterkant van zijn Lincoln Town Car en wordt in de Netflix-serie wederom verzwolgen door de wet, maar daarnaast moet hij een mysterie oplossen. Mickey heeft al twee (ex-)vrouwen versleten, Lorna (Becki Newton), van wie hij onlangs gescheiden is, en Maggie (Neve Campbell), met wie hij een dochter heeft genaamd Hayley (Krista Warner).

Senior Year

Senior Year is een Netflix-komedie over een cheerleader die in een maar liefst twintig (!) jaar durende coma belandt nadat ze van een (cheerleader-)piramide is gevallen. Daarom besluit ze maar opnieuw naar school te gaan. Wat kan er misgaan? Véél, zo zien we in Senior Year! Actrice Rebel Wilson, bekend van onder meer Pitch Perfect, speelt de hoofdrol in deze komedie: een zeventienjarig meisje is dat gevangen zit in het lichaam van een volwassene. En dat doet ze naar behoren.

Bling Empire

Bling Empire volgt een groep van ongelóóflijk rijke Aziaten en Aziatisch-Amerikanen die in Los Angeles een rijkeluisleventje leven. Seizoen 1 van de show kwam in januari 2021 uit en werd er gelijk doorheen gejast door veel Netflix-kijkers met een voorliefde voor reality, waardoor de serie verlengd werd. En nu is het dus tijd voor het tweede seizoen van Bling Empire. De show doet denken aan Crazy Rich Asians (de film) en Selling Sunset (de serie).

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?