Originals Tips

Originals Tips: The Next 365 Days, tweeling doet wisseltruc en Spaanse thriller Alma

Iedere vrijdag brengt Netflix heel wat Original-titels uit. Kersverse series, films, documentaires en realityseries vanuit de hele wereld. De titels van deze Netflix-producties zijn vaak nog onbekend, maar dat duurt in sommige gevallen niet lang. We stellen je iedere week een aantal nieuwe Originals voor, zodat jij weet wat je dit weekend kunt kijken. En dan kun je daarna gelijk meepraten!

The Next 365 Days

The Next 365 Days is het vervolg op 365 Days (2020) en 365 Days: This Day (2022). De vorige film eindigde met een enorme cliffhanger en Laura heeft wat uit te leggen aan Massimo. Ze heeft hem namelijk nog niet verteld dat ze hun baby heeft verloren tijdens het ongeluk aan het einde van de eerste film. Anna schoot haar vervolgens neer en haar lot werd vervolgens niet duidelijk. Het officiële plot van The Next 365 is duidelijk: Laura keert gewoon terug. Haar relatie met Massimo hangt inmiddels aan een zijden draadje. Ze proberen hun vertrouwensproblemen te overwinnen, terwijl de vasthoudende Nacho hen juist uit elkaar probeert te drijven.

Echoes

Al van jongs af aan doet de eeneiige tweeling Leni en Gina steeds maar weer de grote wisseltruc! Dit begint relatief onschuldig, maar als volwassenen gaan ze hier ‘gewoon’ mee verder en weten ze het steeds bonter te maken. Zelfs zo bont dat geen van de twee echt nog een eigen leven heeft. De twee leiden allebei een dubbelleven, waarin ze twee huizen, twee echtgenoten en een kind delen. Als één van beiden echter vermist raakt, schopt dat de ‘perfecte leugen’ helemaal in de war.

Alma

Alma is een Spaanse drama, een thriller, maar óók met horrorelementen. Het plot luidt als volgt: na een vreselijk ongeluk met een bus komt Alma bij kennis in het ziekenhuis. Ze is niet alleen bijna al haar klasgenoten verloren, maar ook haar geheugen. Het trauma van het ongeluk zorgt ervoor dat ze niet meer weet wie ze is, en daarnaast heeft ze geen herinneringen aan het verleden. Thuis probeert ze haar geheugen weer bij elkaar te puzzelen. Maar dat is ontzettend moeilijk, omdat ze wordt geplaagd door nachtmerries en flitsen die ze niet kan verklaren.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?