Originals Tips

Originals Tips: The Prom, Spaanse moordthriller en Canvas

Iedere vrijdag brengt Netflix heel wat Original-titels uit. Kersverse series, films, documentaires en realityseries vanuit de hele wereld. De titels van deze Netflix-producties zijn vaak nog onbekend, maar dat duurt in sommige gevallen niet lang. We stellen je iedere week een aantal nieuwe Originals voor, zodat jij weet wat je dit weekend kunt kijken. En dan kun je daarna gelijk meepraten!

The Prom

De New Yorkse musicalsterren Dee Dee Allen (Meryl Streep) en Barry Glickman (James Corden) bevinden zich in een crisis: hun nieuwe Broadway show flopt en zet de carrières waar zij jarenlang voor hebben gewerkt, op het spel. Ondertussen bevindt middelbare scholier Emma Nolan (Jo Ellen Pellman) zich in een lastig parket. De voorzitter van de ouderraad (Kerry Washington) heeft namelijk besloten dat zij en haar vriendin Alyssa (Ariana DeBose) niet welkom zijn op het eindejaarsgala, ondanks de goedkeuring van het schoolhoofd (Keegan-Michael Key). Wanneer Dee Dee en Barry over Emma’s situatie horen besluiten ze dat dit de ideale manier is om hun publieke imago weer op te krikken. Samen met Angie (Nicole Kidman), Trent (Andrew Rannells) en een aantal andere eigenaardige acteurs die wel weer wat aandacht kunnen gebruiken, doen ze er alles aan om een comeback te maken.

El Desorden Que Dejas

De nieuwste Spaanse serie heeft een schitterende naam en dito vertaling. De Rotzooi die je Achterlaat is van maker Carlos Montero, eerder verantwoordelijk voor Elite. De limited serie is gebaseerd op het gelijknamige boek uit 2016. Raquel gaat les geven in een klein dorp, ze neemt het werk over van iemand die zelfmoord heeft gepleegd. Dat was echter al een vreemde dood en Raquel begint al snel te vermoeden dat het geen zelfmoord was. Op dat punt begint ze zelfs voor haar eigen leven te vrezen.

Canvas

In navolging van Klaus en Fei Fei en de Maan komt er nu weer een indrukwekkende animatiefilm naar Netflix. Een grootvader heeft zijn vrouw verloren, maar hij wil zichzelf absoluut niet op gaan sluiten voor de wereld. Het is voor hem het moment om zijn oude hobby op te pakken: schilderen. Daarvoor heeft hij wel de hulp nodig van zijn familie.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?