Originals Tips

Originals Tips: The Sandman, keiharde Koreaanse actie en het huwelijksbootje

Iedere vrijdag brengt Netflix heel wat Original-titels uit. Kersverse series, films, documentaires en realityseries vanuit de hele wereld. De titels van deze Netflix-producties zijn vaak nog onbekend, maar dat duurt in sommige gevallen niet lang. We stellen je iedere week een aantal nieuwe Originals voor, zodat jij weet wat je dit weekend kunt kijken. En dan kun je daarna gelijk meepraten!

The Sandman

Het verhaal van The Sandman gaat over een duistere plaats, de Dreaming genaamd. Op die plek geeft The Sandman, ook wel de Master of Dreams genoemd, vorm aan onze diepste angsten en fantasieën. Maar wanneer Dream (The Sandman) plotseling gevangen wordt genomen en liefst een eeuw van het toneel verdwijnt, gebeuren er dingen die zowel de dromende als de wakkere wereld voor altijd veranderen. Voor Dream zit er maar één ding op: hij moet in verschillende werelden en tijdlijnen duiken om zijn fouten recht te zetten. Hier heeft Netflix dus een serie van gemaakt, met medewerking van Neil Gaiman, de geestelijk vader van The Sandman.

Carter

In de Zuid-Koreaanse actiefilm Carter volgen we een man die wakker wordt zonder zijn geheugen. Daarna ontdekt hij ook nog eens dat er al twee maanden een dodelijke pandemie (Covid-19, anyone?) aan de hand is. Dat is nog niet alles: er zit namelijk ergens een apparaatje in zijn hoofd en een bom in zijn mond. Een onbekende stem begeleidt hem vervolgens tijdens een gevaarlijke missie, terwijl zowel de Amerikanen als de Noord-Koreanen hem op de hielen zitten.

Wedding Season

In Wedding Season speelt Asha de hoofdrol. Ze is een jonge vrouw met een druk leven en een ambitieuze werkhouding. Asha denkt na over haar toekomst op carrièrevlak en is na haar verbroken verloving niet echt bezig met de liefde. Maar daar denken haar ouders toch net wat anders over. Ze zouden hun dochter graag binnenkort in het huwelijksbootje zien stappen, en zetten haar flink onder druk. Om van het gezeur af te zijn besluit ze maar om in te stemmen met een date met Ravi.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?