Originals Tips

Originals Tips: Tijuana, Unicorn Store en Quicksand

Iedere vrijdag brengt Netflix heel wat Original-titels uit. Kersverse series, films, documentaires en realityseries vanuit de hele wereld. De titels van deze Netflix-producties zijn vaak nog onbekend, maar dat duurt in sommige gevallen niet lang. We stellen je iedere week een aantal nieuwe Originals voor, zodat jij weet wat je dit weekend kunt kijken. En dan kun je daarna gelijk meepraten!

Tijuana

Een crimeserie van Mexicaanse bodem, die ontbrak nog op de Netflix wereldkaart van internationale crimeseries.  Een bekende politicus die kandidaat is voor het gouverneurschap wordt vermoord. Het zet een groep journalisten aan om een onderzoek te starten. Er is namelijk veel meer aan de hand dan alleen deze moord en de zoektocht naar de waarheid brengt hun eigen leven ook in gevaar. De hoofdrol is weggelegd voor Damian Alcazar, die eerder te zien was in Narcos.

Unicorn Store

Brie Larson schittert momenteel in de bioscoop als Captain Marvel. Op Netflix is nu haar eerste eigen productie te zien. In Unicorn Store heeft Larson namelijk de productie in handen én speelt samen met Samuel L. Jackson de hoofdrol. Larson is een schilderes, maar nadat ze van de academie wordt gestuurd neemt ze noodgedwongen een kantoorbaan. Dan stuit ze pardoes op haar ultieme kans: een eenhoorn adopteren.

Quicksand

Zweedse crimeseries zijn ontzettend populair en ook Netflix springt daar nu op in met Quicksand. Op voorhand lijkt het Zweedse genre te zijn gemixt met The Sinner, een razend populaire whydonit serie. Op een school in Stockholm vindt een tragedie plaats. Een tiener wordt aangeklaagd voor moord, maar heeft ze het wel gedaan en vooral waarom dan?

Our Planet

Our Planet is misschien wel het grootste project waar Netflix vooralsnog ooit aan heeft gewerkt. De natuurdocumentaire komt van de makers van Planet Earth en Blue Planet. Vier jaar is er gewerkt aan de beelden, met zo’n zestig makers die in vijftig landen opnames hebben gemaakt. Er is dan ook een krankzinnig aantal uren beeldmateriaal geschoten, die worden begeleid door Sir David Attenborough. Behalve de adembenemende beelden is er ook nog een duidelijk boodschap. Want Our Planet laat zien wat klimaatveranderingen voor gevolgen heeft voor alle levende wezens.

 

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?