Originals Tips

Originals Tips: Undercover; Ted Bundy en KJ Apa

Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile

Iedere vrijdag brengt Netflix heel wat Original-titels uit. Kersverse series, films, documentaires en realityseries vanuit de hele wereld. De titels van deze Netflix-producties zijn vaak nog onbekend, maar dat duurt in sommige gevallen niet lang. We stellen je iedere week een aantal nieuwe Originals voor, zodat jij weet wat je dit weekend kunt kijken. En dan kun je daarna gelijk meepraten!

Undercover

De eerste Nederlands-Belgische Netflix-serie is eindelijk een feit. De afgelopen maanden is Undercover al te zien geweest in Vlaanderen, nu verschijnt de reeks ook op Netflix. Het draait om een drugsbaron in Brabant, die het grensgebied met België in zijn greep heeft. Twee undercoveragenten krijgen de opdracht om hem te ontmaskeren, maar dat is eenvoudiger gezegd dan gedaan. Het goede nieuws is dat er al een tweede seizoen van Undercover is besteld én de opnames zelfs al zijn begonnen.

Dead to Me

Jen en Judy zitten in hetzelfde schuitje. Hun mannen zijn recent overleden en het rouwproces valt hun zwaar. Jen kan nergens steun vinden, tot ze Judy per toeval tegen het lijf loopt. Ze worden al snel heel erg close, tot irritatie van de directe omgeving van Jen. En helemaal zodra blijkt dat Judy een geheim met zich mee draagt. Het is het beginpunt van een spannend verhaal in deze zwarte komedieserie.

The Last Summer

The Last Summer kan in het snel groeiende rijtje van succesvolle romcom’s van Netflix. Ditmaal met een hoofdrol voor KJ Apa, bekend van Riverdale. In The Last Summer volgen we vier tieners, Griffin, Phoebe, Alec en Erin. Ze staan op het punt om naar de universiteit te gaan, maar eerst wacht hun nog die laatste zomer. En daarin gaat heel veel gebeuren.

Dumplin’

De teleurstelling was groot toen Dumplin’ afgelopen najaar alleen in de Verenigde Staten werd gelanceerd. Netflix liet ons wachten, maar nu is het ook raak in Nederland. De film is voor een groot deel bekend geworden door de muziek van Dolly Parton, waarvoor ze al diverse prijzen heeft gewonnen. Het mollige tienermeisje Willowdean luistert de hele dag naar liedjes van Parton en besluit als een protest in de voetsporen van haar moeder te treden: deelnemen aan een schoonheidswedstrijd.

Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile

Eerder dit kalenderjaar maakte de documentairereeks over Ted Bundy heel wat los. Maker Joe Belinger komt na de Ted Bundy Tapes nu ook met de film Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile. Het leven van Bundy wordt beschreven vanuit het perspectief van zijn vriendin Liz. Zac Efron vertolkt hierin de seriemoordenaar.