Originals Tips

Originals Tips: Vermiste meisjes, Noorse horrorbus en IJslandse seriemoordenaar

Iedere vrijdag brengt Netflix heel wat Original-titels uit. Kersverse series, films, documentaires en realityseries vanuit de hele wereld. De titels van deze Netflix-producties zijn vaak nog onbekend, maar dat duurt in sommige gevallen niet lang. We stellen je iedere week een aantal nieuwe Originals voor, zodat jij weet wat je dit weekend kunt kijken. En dan kun je daarna gelijk meepraten!

Lost Girl

De film Lost Girl is gebaseerd op een veelbesproken onderzoek van Robert Kolker. Sinds 2011 is de journalist al op zoek naar een seriemoordenaar op Long Island. Hij mengde zich in de schimmige wereld in Long Island van online escorts. Een makkelijke manier om veel geld te verdienen, maar ook een gevaarlijke. Zo bleek toen er steeds meer meisjes vermist raakten en sommigen vermoord teruggevonden.

Bloodride (Blodtur)

Vrijdag de 13e kan natuurlijk nog onopgemerkt voorbij gaan zonder te verschijnen met een horrortitel. Die komt ditmaal uit Noorwege. De geheimzinnige en stille busschauffeur neemt zijn gedoemde passagiers mee naar een onbekende bestemming. Zes verhalen in evenveel afleveringen worden verteld. Daarin wordt een reis gemaakt naar het onbekende, met mysteries, absurditeiten en morbide humor.

Brot (The Valhalla Murders)

Brot draait om Arnar, een profiler van de politie. Hij wordt teruggeroepen naar eigen land om de eerste seriemoordenaar ooit op IJsland te ontmaskeren. Daarvoor moet hij samenwerken met Kata, die het onderzoek in handen heeft. Het is een race tegen de klok om de moordenaar op te sporen. De slachtoffers lijken namelijk geen connectie met elkaar te hebben, tot ze naar een dorp genaamd Valhalla worden gestuurd.

Go Karts

De Australische film Go Karts draait om Jack. De tiener verhuist samen met zijn moeder naar een klein dorpje. Daar wordt hij op slag verliefd op het racen in Go Karts. Talent heeft hij zeker, maar dat blijkt niet genoeg om de soms gemene wereld de baas te zijn. Daarvoor krijgt hij hulp van een ingenieur en zijn beste vriend Colin.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?