Laatste nieuws over Netflix

Oscar-nominaties The Irishman, Marriage Story, The Two Popes en Klaus

The Irishman Robert De Niro Netflix

De Netflix-films zijn goed vertegenwoordigd bij de Oscar-nominaties. Vorig jaar won Roma de Oscar voor beste film. Ditmaal gaan er wederom twee Netflix-films op voor de hoofdprijs, al zijn The Irishman en Marriage Story op voorhand geen favoriet. In totaal heeft Netflix 24 nominaties ontvangen.

Volop individuele nominaties

Deze twee films hebben ook volop individuele nominaties te pakken. Zo kunnen Adam Driver en Scarlett Johansson zich verheugen op een Oscar-nominatie als beste acteur en actrice. Jonathan Pryce is een directe concurrent voor Driver als beste acteur in The Two Popes. Voor de beste vrouwelijke bijrol gaat Laura Dern een goede kans maken. Voor haar rol in Marriage Story won ze vorige week al een Golden Globe. Voor beste mannelijke bijrol maken Anthony Hopkins (The Two Popes), Al Pacino en Joe Pesci (beiden The Irishman) een kans.

Animatie en documentaires

Voor beste animatiefilm is Klaus genomineerd. Bij de documentaires zijn er twee Netflix-titels genomineerd. American Factory, de eerste docu van de hand van de familie Obama, en The Edge of Democracy. Life Overtakes Me is één van de vijf genomineerde titels in de categorie korte documentaires.