Laatste nieuws over Netflix

Deze Oscar-winnaars staan op Netflix

De Oscars worden dit weekend weer uitgereikt en de grote vraag is welke van de liefst negen genomineerde films met het meest felbegeerde gouden beeld naar huis zal gaan. Het is al de 89ste editie van de Academy Awards en op Netflix kunnen we dan ook heel wat winners zien. We hebben ze op een rijtje gezet.

All About Eve (1950)

Van vlak na de Tweede Wereldoorlog is All About Eve. De film draait in eerste instantie om Margo Channing. De Broadway-ster wordt begeerd door veel aanhangers, waaronder Eve Harrington. Zij weet zich zo standvastig op te stellen dat ze in het gevolg van Channing weet te nestelen. Eenmaal in die positie beland blijkt dat Eve eigenlijk heel andere plannen heeft en zelf het stokje wil gaan overnemen.

In The Heat of the Night (1967)

In het tijdsbeeld van de jaren zestig in de Verenigde Staten past In The Heat of the Night. Een industrieel wordt vermoord aangetroffen in Mississippi en een zware man wordt aangehouden. Na brute verhoren blijkt de man, Virgil Tibbs, zelf ook een agent te zijn. De blanke en zwarte agent moeten vanaf dat moment samen gaan werken om de zaak op te lossen, waarbij vooroordelen en de rassenstrijd die op dat moment zeer hevig speelde in de Verenigde Staten, uitgebreid belicht.

The Godfather (1972)

The Godfather staat nog altijd in alle lijstjes bovenaan als de beste film ooit (zo ook in de Netflix Top 100). Don Vito Corleone is de machtigste maffiabaas in New York, tot drugs zijn intrede doet. Corleone is faliekant tegen de handel in drugs en is niet van plan om mee te werken. Er ontstaat opstand binnen de maffiawereld en er volgt een moordaanslag op Don Vito. Vanaf dat moment ontspoort de situatie, met vergelding op vergelding.

The Godfather II (1974)

Twee jaar na The Godfather kwam het vervolg in de bioscopen en opnieuw bleek het een kaskraker. In tegenstelling tot het eerste deel zijn er nu twee verschillende tijdperiodes behandeld. Allereerst de opkomst van Vito Corleone en hoe hij de machtigste maffiabaas van New York werd. Daarnaast gaat het verhaal verder waar dit in de originele film is gebleven en zal zijn zoon Michael Corleone het familiebedrijf proberen verder uit te breiden.

Schindler’s List (1993)

Van alle topfilms die Steven Spielberg heeft gemaakt staat Schindler’s List misschien wel bovenaan het lijstje. Het is gelijk ook de film met de meeste serieuze ondertoon, wat versterkt is door een aantal opvallende keuzes zoals het filmen in zwart-wit. Oskar Schindler redde in de Tweede Wereldoorlog het leven van elfhonderd Joden uit Polen en het voormalige Tsjechoslowakije. Hij zette ze op een lijst van werknemers in zijn fabriek. Om deze reden moesten deze mensen worden beschermd. In eerste instantie had Schindler geen sociale bedoelingen. Het aanstellen van Joden was namelijk simpelweg een financiële afweging, want het waren goedkope werkkrachten. Langzaam werd hij geconfronteerd met de onmenselijke behandeling van Joden in Duitsland en de bezette gebieden.

The English Patient (1996)

Laszlo de Almásy is piloot tijdens de Tweede Wereldoorlog en stort neer in de woestijn nadat zijn vliegtuig is beschoten. Nomaden brengen hem naar een ziekenhuis, maar de zwaar gewonde De Almásy kan niet praten. Hij wordt dan ook The English Patient genoemd en lijkt verloren tot Hana zich over hem gaat ontfermen. De verpleegster komt langzaam maar zeker met hem aan de praat, waardoor de waarheid over zijn crash duidelijk wordt.

No Country for Old Man (2007)

De zwartgallen humor van de broeders Coen bereikte misschien wel het toppunt in No Country for Old Man. Llewelyn Moss loopt in de grote vlakten van de Rio Grande een waar slagveld tegen. Een mislukte drugsdeal zorgt voor een bloedbad en niemand lijkt dit te hebben overleefd. Moss stuit dan ook op een koffer met heel veel geld en vanaf dat moment wordt er op hem gejaagd. De volslagen verknipte huurmoordenaar Anton Chigurh heeft Moss snel op spoor en vanaf dat moment kan het eigenlijk niet meer goed aflopen.

The Hurt Locker (2009)

Een elitegroep soldaten uit de Verenigde Staten is in Irak om bommen te ontmantelen. Dit is een dagelijks spel op leven en dood, waarbij strikte richtlijnen gevolgd moeten worden. Wanneer sergeant James de leiding krijgt komt daar verandering in. Hij gaat roekeloos aan de slag en de gevaren zijn voor hem geen issue. De leden van het team proberen de losgeslagen sergeant op andere gedachten te krijgen, maar ondertussen explodeert de Irakese stad en ontstaat er grote chaos.

12 Years a Slave (2013)

Het historische drama 12 Years a Slave brengt ons terug naar het Amerika van de negentiende eeuw, waar er nog grote verschillen waren tussen zwart en wit. Solomon Northup woont met zijn vrouw en kinderen in Saragota, New York. Hij is een goed ontwikkelde man, maar wordt ontvoerd en verkocht als slaaf. Hij kan vertellen wat hij wil, niemand wil hem geloven dat Solomon een vrij man is. Als slaaf moet hij de meest verschrikkelijke dingen doorstaan en hoopt ondertussen misschien wel tegen beter weten in op een terugkeer naar zijn gezin.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?