Laatste nieuws over Netflix

Oscarwinnaar gaat Pinocchio verfilmen voor Netflix

Guillermo del Toro gaat Pinocchio verfilmen voor Netflix. De filmmaker maakt een eigen versie van het klassieke verhaal en daarmee kan Del Toro zijn levenslange droomproject verwezenlijken.

Pinocchio

Het verhaal van Pinocchio is ontzettend oud en komt uit Italië. In 1883 schreef Carlo Collodi een verhaal over de houten pop, die gecreëerd werd door Geppetto. Eén van de meest bekende aspecten uit het verhaal van Pinocchio is uiteraard de neus die groeit wanneer er een leugen wordt verteld.

Pinocchio op Netflix van Del Toro

Netflix biedt Guillermo del Toro nu de kans om Pinocchio nogmaals tot leven te wekken. Uiteraard heeft Disney het verhaal al eens verfilmd en er zijn meerdere bewegende beelden te vinden over het houten jongetje, maar het is een droom van Del Toro om hier zijn eigen draai aan te geven. “Zolang ik me kan heugen, heb ik deze film willen maken”, laat hij in een persbericht van Netflix weten.

Del Toro en Netflix

Het is niet de eerste keer dat Netflix en Del Toro met elkaar samenwerken. De beroemde filmmaker maakte eerder al Trollhunters voor Netflix en dat werd een groot succes. Deze productie werd bekroond met een Emmy Award. Binnenkort verschijnt ook nog 3Below van zijn hand op Netflix en in 2019 wordt het derde deel, Wizards verwacht. Verder werkt Del Toro op dit moment ook nog voor Netflix aan Guillermo del Toro Present 10 After Midnight.

Pinocchio van Del Toro

De kracht van Del Toro ligt in het maken van animatiefilms, maar hij won vorig jaar een Oscar voor zijn film The Shape of Water. Pinocchio wordt echter wel weer een animatiefilm. “Geen enkele kunstvorm heeft mijn leven en werk dusdanig beïnvloed als animatie en met geen enkel ander personage voel ik zo’n persoonlijke verbintenis als met Pinocchio.”

Pinocchio zal zich afspelen in de jaren dertig in Italië. “In ons verhaal is Pinocchio een onschuldige ziel met een onverschillige vader die verloren lijkt te gaan in een voor hem onbegrijpelijke wereld. Tijdens een buitengewone reis leert Pinocchio de echte wereld en zijn vader beter begrijpen.”

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?