Laatste nieuws over Netflix

Outlander seizoen 6: Alles wat we al weten

Netflix slaagde erin om het vijfde seizoen van Outlander op 17 februari naar zijn streamingdienst te halen. Daarmee moesten we precies een jaar wachten sinds de eerste aflevering van seizoen 5 werd uitgezonden in de Verenigde Staten. Ondertussen wachten fans op het zesde seizoen van de historische dramaserie. Duidelijk is al dat er een zesde seizoen is besteld. In dit artikel vind je alles wat we al weten over seizoen 6 van Outlander.

Het verhaal

Tot op heden is voor ieder seizoen van Outlander gebruik gemaakt van een boek van Diana Gabaldon’s serie. De gebeurtenissen uit het vijfde seizoen waren dan ook grotendeels afkomstig van The Fiercy Cross. Toch werd ook al enigszins gebruik gemaakt van verhaallijnen uit A Breath of Snow and Ashes. Seizoen 6 borduurt verder op dat verhaal.

Het vijfde seizoen van Outlander eindigde met een traumatische gebeurtenis voor Claire, terwijl we aan de vooravond van de Onafhankelijkheidsoorlog staan. Uitvoerend producent Matthew B. Roberts sprak daar al over met Elle. ” Ik denk dat wat er in de wereld gaande is op dat moment, 1775, echt vergelijkbaar is met wat er met Jamie en Claire aan de hand is. Er zal ook een revolutie voor hen komen, en ik denk dat dat het hele seizoen wel gaande is. Je hebt een fundament en wanneer dat fundament wordt opgeschud en er komt een revolutie, dan moet je daarmee omgaan. Dat is het thema van het seizoen”, liet hij alvast weten over seizoen 6.

Ook uitvoerend producent Maril Davis sprak tegenover Parade al over het verhaal van A Breath of Snow and Ashes. “Het originele Outlander-boek is mijn favoriet, maar A Breath of Snow and Ashes is mijn tweede lievelingsboek. Er staat zo veel in. Jamie en Claire die hun liefde uitdiepen; Roger en Brianna die hun eigen journey hebben, en er gebeurt iets leuks en nieuws met hen. Caitlin O’Ryan, die Lizzie speelt, heeft een geweldig verhaal en ze is zo’n ontzettend goede actrice. Er zijn zo veel spannende dingen.”

De cast

Het goede nieuws is dat het ernaar uitziet dat de grote sterren van Outlander gewoon terugkeren. Dat betekent dat we nog veel meer te zien krijgen van Sam Heughan als Jamie Fraser en Caitriona Balfe als zijn vrouw Claire Fraser. Andere castleden zijn nog niet officieel bevestigd, maar naar verwachting keren ook Sophie Skelton (Brianna Randall Fraser) en Richard Rankin (Roger Wakefield) gewoon terug. Dat geldt niet voor Tim Downie, verantwoordelijk voor de rol van Gouverneur Tryon. Hij keert niet terug. Nieuwe castleden zijn Jessica Reynolds (Malva), Mark Lewis (Tom) en Alexander Vlahos (Allan Christie).

Productie

De productie van Outlander seizoen 6 kon in februari 2021 worden hervat in Schotland. “We zijn begonnen met opnemen”, vertelde Sam Heughan aan tegenover OprahMag. Mede door de coronapandemie duurde het een tijdje voordat de opnames echt van start konden gaan. Matthew B. Roberts vertelde daarover: “We moesten uitvogelen hoe we zeker iedereen een miljoen keer konden testen voor ze op set kwamen lopen, zodat we onze bubbel zo veilig mogelijk kunnen houden.”

Korter seizoen

Het zesde seizoen van Outlander wordt flink korter dan we gewend waren in de seizoenen daarvoor. Het zesde seizoen bestaat namelijk uit slechts acht afleveringen, waarvan de première aflevering anderhalf uur duurt. Dat terwijl eerder gesproken werd over een seizoen van twaalf afleveringen. Het goede nieuws is wel dat er een zevende seizoen is aangekondigd.

Outlander seizoen 6 op Netflix

Het ziet ernaar uit dat we wel nog een tijdje zullen moeten wachten tot het zesde seizoen van Outlander te zien is op Netflix. Eerst zal het complete seizoen uitgezonden moeten zijn in Amerika bij Starz en zelfs dan lijken we nog een tijdje te moeten wachten. Inmiddels is duidelijk geworden dat Outlander seizoen 6 op 6 maart van start gaat op Netflix en bestaat uit acht afleveringen. Op 24 april zal seizoen 6 in Amerika zijn afgerond en kan het wachten op Netflix beginnen. Outlander seizoen 6 wordt dan ook in maart 2023 op Netflix verwacht.

Wil je direct op de hoogte gebracht worden als het bekend is wanneer Outlander seizoen 6 op Netflix verschijnt? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

➡️ Lees ook: 5 Brandende vragen over Outlander seizoen 6

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?