Laatste nieuws over Netflix

Outlander seizoen 6 ingekort, seizoen 7 fors langer

Starz heeft heel wat bekendgemaakt over de toekomst van Outlander. De serie keert begin 2022 terug voor gloednieuwe afleveringen. Het zesde seizoen van de serie wordt echter wel flink ingekort, zo is inmiddels duidelijk geworden. Daarentegen is seizoen 7 juist verlengd.

Seizoen 6

De productie van het zesde seizoen van Outlander wordt later deze week afgesloten. Die productie liep flink wat vertraging op door de uitbraak van het coronavirus. Nu blijkt dat er licht is aan het einde van de tunnel en dat het lange wachten op seizoen 6 van Outlander bijna voorbij is. De fantasy-dramaserie keert begin 2022 terug met gloednieuwe afleveringen op Starz. Op Netflix zullen we wat langer moeten wachten.

Ingekort

Het zesde seizoen blijkt daarnaast ook ingekort. We zullen het moeten doen met acht afleveringen, waarvan de premiére aflevering anderhalf uur duurt. Dat terwijl eerder nog gesproken werd over een seizoen met twaalf afleveringen. Alhoewel dat voor nu slecht nieuws is, was er omtrent seizoen 7 juist goed nieuws. De productie daarvan zal volgend jaar starten en bestaat uit liefst zestien afleveringen.

“We zijn verheugd om terug te mogen naar de productiekamer om dichterbij een hereniging van de fans met de familie op Fraser’s Ridge te zijn. Het filmen in 2021 heeft een ongekende reeks aan uitdagingen opgeleverd wat ons ertoe gedwongen heeft om het seizoen in te korten om de fans zo snel mogelijk het meest dynamische seizoen te kunnen bieden. Volgend jaar zullen we een verlengd seizoen filmen, als het leven weer normaal wordt”, vertelde showrunner Matthew B. Roberts.

Het verhaal

Het verhaal van het zesde seizoen van Outlander is al bekend. Seizoen 6 is gebaseerd op het zesde boek uit de boekenreeks genaamd A Breath of Snow and Ashes en neemt ons mee naar de vooravond van de Amerikaanse Revolutie. Het gevecht van Claire en Jamie om te beschermen van wie ze houden gaat verder, terwijl ze ondertussen flink uitgedaagd worden. Het zevende seizoen is gebaseerd op boek zeven genaamd An Echo in the Bone.

Outlander seizoen 6 op Netflix

Outlander keert begin 2022 terug bij Starz voor seizoen 6. Op Netflix in Nederland moeten we ongetwijfeld langer wachten. De laatste jaren konden kijkers van Ziggo Movies & Series razendsnel aan de slag met de nieuwe afleveringen. De uitzendingen liepen daar mee met de uitzendingen in de Verenigde Staten. Dat lijkt ook bij seizoen 6 te gaan gebeuren. Pas een jaar na de uitzendingen in Amerika lijkt seizoen 6 beschikbaar te komen op Neflix. We zullen dan ook rekening moeten houden met een release ergens begin 2023. De eerste foto’s van seizoen 6 zijn inmiddels vrijgegeven.

Lees ook: Alles wat we al weten over Outlander seizoen 6

Wil je direct op de hoogte gebracht worden als Outlander seizoen 6 op Netflix staat? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Bekijk de eerste foto’s van seizoen 6

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?