Laatste nieuws over Netflix

Overleden Helen McCrory (Polly Gray) niet te zien in Peaky Blinders seizoen 6

In het aanstaande zesde seizoen van Peaky Blinders zal Polly Gray niet te zien zijn. Het personage werd vertolkt door Helen McCrory, die vorig jaar op 52-jarige leeftijd kwam te overlijden. Nu is bekendgemaakt dat ze geen opnames meer heeft kunnen bijwonen.

Pandemie zat in de weg

De opnames voor Peaky Blinders seizoen 6 zouden eigenlijk begin 2020 al van start gaan, maar zoals nagenoeg ieder filmproject werden de opnames stilgelegd door de pandemie. Deze werden afgelopen voorjaar hervat, maar vlak na de start van de opnames werd bekend dat McCrory was overleden aan de gevolgen van kanker.

Tante Polly niet meer te zien

De makers hadden tot dusver niets laten weten over de rol van McCrory. Zou ze nog terugkeren in het zesde seizoen door eerdere opnames of heeft ze vlak voor haar dood nog opnames kunnen bijwonen? Dit blijkt niet het geval, zo heeft de BBC nu aan The Sun laten weten. “Helen heeft geen opnames meer bijgewoond voor seizoen zes, maar Polly is een blijvend aanwezig onderdeel van de show. Ze is voor altijd de matriarch van de Shelby-familie en haar aanwezigheid wordt altijd gevoeld door Tommy en de rest van de familie. Haar invloed is een integraal onderdeel van het seizoen.”

Peaky Blinders seizoen 6

Er gaan diverse geluiden dat Polly in het zesde seizoen van Peaky Blinders juist een grotere rol zou vertolken. Toen duidelijk werd dat ze te ziek was om terug te kunnen keren op de set, hebben de schrijvers wijzigingen moeten doorvoeren. Dit blijft voorlopig echter bij geruchten. Wel is er dus bewust voor gekozen om geen andere actrice de rol van Polly voort te laten zetten. Peaky Blinders seizoen 6 wordt dit voorjaar op de BBC verwacht en daarna ook spoedig op Netflix. Er is recent ook een trailer verschenen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?