Laatste nieuws over Netflix

Overlijden Perry zorgt voor extra lange pauze Riverdale

Riverdale Netflix

We moeten het zeer binnenkort wekenlang doen zonder nieuwe afleveringen van Riverdale. Nadat volgende week aflevering zeventien verschijnt van seizoen 3, moeten we tot 18 april wachten tot we weer aan de slag kunnen met een nieuwe episode.

Lange pauze

Riverdale ligt binnenkort weer een aantal weken stil. Er zou al een pauze zijn tot begin april, maar de makers hebben alle tijd gekregen om het verhaal te bewerken. Dit heeft alles te maken met het  overlijden van Luke Perry. De acteur die Fred Andrews speelde in de serie overleed op 4 maart aan de gevolgen van een zware beroerte. Gelijk werd besloten om de opnames twee dagen stil te leggen. Nog altijd is het onduidelijk hoe zijn dood wordt verwerkt in Riverdale.

“Eerlijk gezegd zijn we, denk ik, allemaal nog steeds in shock en zijn we nog in het rouw- en verwerkingsproces. We weten dat we het op de één of andere manier moeten aanpakken, maar we geven onszelf een beetje tijd en ruimte voordat we kijken hoe we hem op de beste manier kunnen eren”, legde Jason Rothenberg uit. Cole Sprouse, de acteur die Jugdhead speelt, liet onlangs weten dat het overlijden van Luke Perry verhalend wordt opgelost in de serie.

Afleveringen lopen mee met The CW

De afleveringen van Riverdale lopen momenteel mee met de uitzendingen bij The CW. Als daar op woensdagavond een nieuwe aflevering wordt uitgezonden, kunnen we die op donderdagochtend bekijken bij Netflix. Zodra de uitzendingen daar echter een week stil liggen, merken we dat ook direct bij Netflix in Nederland.

Riverdale pas medio april terug

Na de aflevering van komende donderdag hoeven we dus even geen nieuwe afleveringen meer te verwachten van Riverdale. De makers hebben de maximale beschikbare tijd gekregen. De serie ligt stil tot 18 april 2019. Daarna kunnen we de resterende vijf afleveringen van het seizoen wekelijks verwachten. De seizoensfinale komt op 16 mei 2019 online bij Netflix. Bekijk hier het volledige uitzendschema van Riverdale.