Laatste nieuws over Netflix

Overspel en Als De Dijken Breken komen naar Netflix

Overspel Netflix

De Nederlandse series Overspel en Als De Dijken Breken zijn binnenkort bij Netflix te zien. Dat meldt het NRC. Volgens het dagblad maakt de komst van deze twee series onderdeel uit van een experiment van de NPO dat enige tijd geleden in gang is gezet.

Experiment

Netflix moet aan regels van de Europese Unie voldoen en dat houdt in dat het aanbod voor voor dertig procent uit Europese content moet bestaan. De afgelopen tijd zagen we daarom al flink wat films en series van eigen bodem verschijnen.

Hier zaten ook titels van de NPO tussen en nu blijkt het te gaan om een experiment van de publieke omroep met streamingdiensten, zoals Netflix. Volgens het NRC verschaft de NPO de licenties van maximaal vijf series aan Netflix. Dit zijn series die momenteel niet meer uitgezonden worden door de publieke omroep. In 2019 wordt het experiment geëvalueerd en zal duidelijk worden of de samenwerking een vervolg krijgt. “We willen hiermee de samenwerking met andere partijen bevorderen en meer inzicht krijgen in de marktwaarde van onze Nederlandse producties”, liet een woordvoerder van de NPO weten aan NRC.

Nederlandse series op Netflix

Het aanbod Nederlandse series op Netflix wordt begin 2019 verder uitgebreid met de komst van Overspel en Als De Dijken Breken. Recentelijk werden Nederlandse topseries als Bellicher, Vuurzee, Johan en La Famiglia toegevoegd aan het aanbod. Johan en Vuurzee zullen beschikbaar zijn tot en met 31 december, maar daar komen op 1 januari Overspel en Als De Dijken Breken voor in de plaats. Van Overspel zijn twee seizoenen gemaakt, die in 2012 en 2013 werden uitgezonden. De thrillerserie werd – zeker voor Nederlandse begrippen – erg goed beoordeeld en won ook meerdere televisieprijzen.

Als De Dijken Breken is een serie die meer recentelijk werd uitgezonden bij de publieke omroep. Eind 2016 was Als De Dijken Breken te zien en ook deze reeks kon op positieve reacties rekeken. Het is een Nederlands-Vlaamse dramaserie en draait om een nieuwe watersnoodramp die in het heden plaatsvindt.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?