Laatste nieuws over Netflix

Peaky Blinders-film laat nog (heel) lang op zich wachten

Iedere Peaky Blinders-fan weet inmiddels wel: de populaire BBC-serie is misschien ten einde, maar er komt nog een film aan! Maar wanneer kunnen we die precies verwachten? Nou, voorlopig helaas nog niet…

2024

Steven Knight, de geestelijk vader van Peaky Blinders, geeft vandaag een update in gesprek met de Britse krant The Mirror: “Er komt een film aan, zoveel is zeker en dat kan ik met mijn hand op mijn hart zeggen. Op dit moment buig ik me over het script en als ik dat af heb kunnen we beginnen met de productie.” De film- en seriemaker laat zich echter niet opjagen en neemt de tijd om écht iets moois neer te kunnen zetten. Daarom gaat de Peaky Blinders-film op zijn vroegst pas in 2024 in première…

Cilian Murphy keert terug

Het goede nieuws is dat Cilian Murphy (Tommy Shelby) zich al aan het project verbonden heeft. Knight: “Dat is natuurlijk geweldig! Cilian is een geweldige acteur, maar ook gewoon een mooi mens. Het is natuurlijk fantastisch dat hij een rol gaat spelen in de film.”

Het verhaal van de film staat misschien nog niet op papier, Knight heeft het al wél in zijn hoofd zitten: “Ik weet al wat er gaat gebeuren, maar dat moet ik nog vertalen naar een script. Het heeft in ieder geval met de Tweede Wereldoorlog te maken. Het is een ‘specifiek’ verhaal, dat zich afspeelt tijdens WOII, maar natuurlijk wel op de ‘Peaky-manier’.”

Waarheid of fictie?

Het wordt zo langzamerhand een beetje de vraag of we de woorden van de Peaky Blinders-bedenker wel voor waarheid aan kunnen nemen. Een tijdje geleden vertelde hij namelijk over de film: “Ik ben bijna klaar met het schrijven van het script, en we gaan het opnemen… Ik ben op dit moment wat aan het plannen met film- en televisiestudio’s in Digbeth, Birmingham.” Digbeth en Small Heath zijn de wijken waar de echte Peaky Blinders in het verleden opereerden.

Taboo seizoen 2

Overigens heeft de Peaky Blinders-film niet de onverdeelde aandacht van Knight, want hij werkt óók aan een tweede seizoen van Taboo (met Tom Hardy): “De verwachting is dat we volgend jaar, aan het einde van 2023 kunnen beginnen met filmen. Tom en ik kijken uit naar dat moment en er zijn véél meer mensen die dat doen. Sneller? Dat kan niet, want we hebben te maken met onze agenda’s, die propvol zitten.”

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?