Laatste nieuws over Netflix

Peaky Blinders maakt sprong in tijd; seizoen 6 pas in 2021?

Het wachten op Peaky Blinders seizoen 6 lijkt wel eens lang te kunnen gaan duren. De serie van de BBC werd al ruim voor het verschijnen van het vijfde seizoen verlengd, toch zijn de opnames nog niet begonnen. Ook is het duidelijk geworden dat er een sprong in de tijd wordt gemaakt.

Opnames pas in voorjaar

Dit najaar werd het vijfde seizoen van Peaky Blinders uitgezonden op de BBC en direct daarna verschenen alle episodes op Netflix. Het zesde seizoen was al ruim van te voren aangekondigd, toch zullen de opnames hiervan pas in het voorjaar van 2020 beginnen. Britse media maken er dan ook al melding van dat de afleveringen van seizoen 6 vermoedelijk pas in 2021 op de BBC zullen verschijnen.

Sprong in de tijd

Het vijfde seizoen eindigde in 1929. Ook in het nieuwe seizoen draait het uiteraard om de familie Shelby in Birmingham. Wel zal er een flinke sprong in de tijd worden gemaakt. Bedenker en schrijver Steven Knight heeft aan de Express laten weten dat er zal worden ingezoomd op 1934, vijf jaar later dus. “De zaken zullen er nog slechter voorstaan. De spanning wordt groter en Tommy zit midden in alle onrust. Opnieuw zal het een ontdekkingstocht zijn met alle situaties van de jaren’30.” Daarmee doelt Knight onder meer op de groeiende impact van het fascisme, in het vijfde seizoen werd dit al geïntroduceerd.

Wil je direct op de hoogte gebracht worden als Peaky Blinders seizoen 6 op Netflix is aangekondigd? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?