Laatste nieuws over Netflix

Peaky Blinders seizoen 6 aanstaande; film laat jaren op zich wachten

Het lange wachten op Peaky Blinders is bijna voorbij. Bedenker Steven Knight heeft namelijk verklapt dat het zesde seizoen nu echt klaar is en de uitzendingen zijn gepland. Tegelijkertijd wordt de afsluitende film een meerjarenplan.

Peaky Blinders seizoen 6

Om met het goede nieuws te beginnen. Knight heeft aan Variety laten weten dat de opnames van Peaky Blinders seizoen 6 helemaal zijn afgerond en de verdere productie ook op een haar na is afgerond. Het is nu dan ook aan de BBC om de afleveringen in te plannen. Volgens Knight zullen de episodes te zien zijn op de Britse omroep in het voorjaar van 2022. De afgelopen seizoenen verschenen direct op Netflix zodra het seizoen op de BBC was afgerond. Ook voor ons zou het dus goed kunnen dat we over een half jaar eindelijk aan de slag kunnen met het vervolg.

Film wordt jaren wachten

Nog meer goed nieuws is dat seizoen 6 niet het absolute einde zal zijn van Peaky Blinders, want er zal nog een afsluitende film worden gemaakt. Hier komen we alleen wel bij het pijnpunt… de opnames ervan zullen pas in 2023 beginnen. Knight moet namelijk nog beginnen aan het script. “En dat is een soort van het einde van het Peaky Blinders dat we kennen.” Ook ging de bedenker in op mogelijke spinoffs. Die zijn wat hem betreft absoluut een optie… máár wel zonder hem. Na de afsluitende film is voor Knight het Peaky Blinders-boek definitief gesloten.

Peaky Blinders seizoen 6: Dit is alles wat we al weten

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?