Laatste nieuws over Netflix

‘Peter Sutherland’ heeft boodschap voor The Night Agent-fans

Seizoen 1 van The Night Agent is een regelrechte hit op Netflix en dus is het absoluut geen verrassing dat de thrillerserie ook een tweede seizoen krijgt. Nu is het zaak voor de makers én acteurs om de hoge verwachtingen waar te maken.

Peter Sutherland in The Night Agent

Daar gaat Gabriel Basso, die de hoofdrol van Peter Sutherland speelt in The Night Agent, in ieder geval alles aan doen. In een interview met USA Today vertelt hij dat hij zich verplicht voelt om seizoen 2 nóg beter te maken, zodat de fans van de show aan hun trekken komen.

Verwachtingspatroon

“Vanwege de overweldigende reactie op de show, het ‘genotsniveau’ en hoeveel uur mensen erin hebben gestoken, voel ik me echt verantwoordelijk én verplicht om seizoen 2 naar nóg grotere hoogtes te tillen dan seizoen 1”, begint Basso. “Seizoen 1 was ‘slechts’ het pilotseizoen en we proberen nog steeds onze draai te vinden voor de serie. Tijdens de opnames had ik een enorm gevoel van urgentie en verantwoordelijkheid om samen met maker Shawn Ryan en alle andere medewerkers de koers van de show uit te stippelen.”

Seizoen 1 van The Night Agent is een hit en nu vindt Basso dat het geheel gefinetuned moet worden: “Die populariteit moeten we niet voor lief nemen. Het is makkelijk om te zeggen: o, nu krijgen we een groter budget, dus laten we meer explosies toevoegen. Volgens mij werkten alle actiescènes in het eerste seizoen opperbest, van de gevechten tot het tempo, dus daar hoeven we niet aan te sleutelen. Maar de algemene kwaliteit zal gewoon hoger komen te liggen!”

The Night Agent krijgt make-over

Onlangs deed de bovengenoemde Ryan al een boekje open over seizoen 2 van The Night Agent, dat hoogstwaarschijnlijk een make-over krijgt: “Ik kan wél onthullen dat het een opzichzelfstaand verhaal wordt, elk seizoen weer. In seizoen 1 was het decor Washington DC en het Witte Huis, met daarbij behorende karakters. Maar eigenlijk hebben we alle verhalen wel beantwoord en zijn er geen cliffhangers.”

Verandering van spijs doet eten: “Ja, we willen nieuwe locaties laten zien, het publiek nieuwe problemen/vraagstukken voorschotelen. Natuurlijk komen er wel een aantal personages uit het eerste seizoen terug, maar zij moeten aangevuld worden met een flink aantal nieuwe karakters. Het wordt weer een verhaal dat één seizoen zal duren, een ‘one-season story‘. Ik ben niet zo van de cliffhangers. Eén cliffhanger, nog een cliffhanger, op die manier hou je de kijkers voor de gek. En die hebben echt geen oneindige voorraad geduld.”

The Night Agent seizoen 2

Dat betekent dat er hoogstwaarschijnlijk flink wat personages uit seizoen 1 van The Night Agent komen te verdwijnen. Hoe dat er precies uit gaat zien merken we echter pas in 2024, want dan (vermoedelijk ergens in de beginmaanden van dat jaar) gaat het tweede seizoen van de serie in première!

Meer lezen over The Night Agent seizoen 2? Dat kan in dit artikel!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?