Laatste nieuws over Netflix

‘Peter Sutherland’ heeft geweldig nieuws voor Night Agent-fans!

The Night Agent is gewoonweg een van de beste Netflix-series van 2023, en daarom kijken we ook zo reikhalzend uit naar de release van het aankomende tweede seizoen. Hoofdrolspeler Gabriel Basso (Peter Sutherland) heeft nieuws voor je!

The Night Agent

Seizoen 1 van The Night Agent kwam in maart 2023 uit op Netflix en verwerd al snel tot een regelrechte hit, de best bekeken show van de eerste helft van het jaar zelfs. De serie over FBI-agent Peter Sutherland, die nogal veel op zijn bordje heeft (hij onderzoekt een complot én moet presidentsdochter Rose Larkin (Luciane Buchanan) veilig houden), krijgt sowieso een tweede seizoen, zo kondigde de streamingdienst al snel aan, maar verder werd er eigenlijk weinig gemeld.

We’ll be back

Daar komt nu verandering in, want Basso heeft het laatste nieuws voor fans van The Night Agent. Op Instagram zegt hij namelijk: “Over minder dan twee weken beginnen we met de opnames van The Night Agent seizoen 2. En jullie kunnen heel wat verwachten. Dankjewel voor jullie geduld!”

Naar verluidt worden de camera’s van The Night Agent op 4 januari aanstaande aangezwengeld, waarna men het tweede seizoen van de hitserie dus op gaat nemen. Dat neemt hoe dan ook wat tijd in beslag, waarna het productieproces ook nog eens om de hoek komt kijken. Eigenlijk was het de bedoeling om hier in 2023 al mee te beginnen, maar toen kwamen al die vermaledijde Hollywood-stakingen (van scriptschrijvers en daarna ook nog eens acteurs) om de hoek kijken. Het ‘project’ heeft dus enige vertraging opgelopen, maar vrees niet: seizoen 2 van The Night Agent komt er écht aan.

‘Nóg beter’

Eerder liet Basso al over het tweede seizoen weten: “Vanwege de overweldigende reactie op de show, het ‘genotsniveau’ en hoeveel uur mensen erin hebben gestoken, voel ik me echt verantwoordelijk én verplicht om seizoen 2 naar nóg grotere hoogtes te tillen dan seizoen 1. Seizoen 1 was ‘slechts’ het pilotseizoen en we proberen nog steeds onze draai te vinden voor de serie. Tijdens de opnames had ik een enorm gevoel van urgentie en verantwoordelijkheid om samen met maker Shawn Ryan en alle andere medewerkers de koers van de show uit te stippelen.”

Boek

The Night Agent is overigens gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijver Matthew Quirk, maar wijkt hier en daar wel af van het bronmateriaal. Waar precies? En in welke hoedanigheid? Dat lees je in dit artikel!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?