Laatste nieuws over Netflix

Plannen Ginny & Georgia seizoen 2 liggen al klaar

Netflix lanceerde aan het einde van februari het eerste seizoen van Ginny & Georgia. De verwachtingen waren voor de release meteen hoog toen de reeks al werd vergeleken met Gilmore Girls. Met een IMDb-score van 7,0 staat de serie er ook zeker niet verkeerd voor, maar een tweede seizoen is nog niet officieel besteld door Netflix. Toch blijken de makers wel al ideeën te hebben voor een vervolg van Ginny & Georgia.

Tweede seizoen

Sarah Lampert en Debra J. Fisher ging het gesprek aan met EW om het één en ander te vertellen over de serie. Ook een eventueel tweede seizoen komt ten sprake. De twee kregen verschillende vragen over een vervolg. Onder meer of Ginny zonder dat ze dat zelf door heeft het gedrag van haar moeder gaat kopiëren en of we in seizoen 2 meer te weten komen over het verleden van Georgia.

“Het antwoord op beide vragen is: ‘Ja’. We willen nog heel lang praten over Ginny en Georgia”, gaf Fisher te kennen. Lampert vulde aan: “We kunnen nog niet veel zeggen over seizoen 2, maar wat ik wel kan zeggen is dat we seizoen 1 altijd op deze manier wilde eindigen. Waarbij Ginny haar moeder beschermt, maar waarbij ze wel bloed aan haar handen heeft.”

Of er ook een tweede seizoen komt, is nog even afwachten. Netflix heeft tot op heden nog geen groen licht gegeven voor een vervolg, maar dat betekent nog geen reden tot paniek. Bij nieuwe Netflix Originals duurt het vaak namelijk een tot twee maanden tot na de release tot Netflix bepaalt of er een vervolg wordt besteld. Op die manier kan eerst bekeken worden hoe het eerste seizoen wordt ontvangen voordat een vervolg wordt besteld.

Waargebeurd verhaal?

De makers kregen ook de vraag of de personages uit Ginny en Georgia zijn gebaseerd op echte mensen. “Dit is niet gebaseerd op Audrey Lampert.” Toch zijn er wel wat overeenkomsten met haar moeder. “Dat gezegd hebbende, stuurde Audrey Lampert wel ijsjes naar mijn hele klas toen ik van school veranderde. Daarnaast deed ze aan huiskamer feestjes, organiseerde ze een slaapfeestje en betrapte ze me op stelen… De lijst gaat verder, maar Georgia is niet gebaseerd op Audrey.”

“De karakters zijn allemaal fictief, maar ze hebben uiteraard allemaal aardig wat inspiratiebronnen gekregen om ze te creëren. Ik moet toegeven dat Toni (Gentry, red.) een grote rol had in het opstaan van Ginny. Er zijn elementen van mij en Deb en alle schrijvers over de personages gecombineerd voor ieder karakter. MANG is gebaseerd op mijn vriendengroep van de middelbare school, Marcus is gebaseerd op mijn vriendje van de middelbare school en Max is het meest gebaseerd op mij”, aldus Lampert.

Wil je direct op de hoogte gebracht worden als Ginny & Georgia seizoen 2 op Netflix staat? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?