Podcast

Podcast Wat Netflix Je Me Nou?: Girl

Hoe is het om te midden van alle puberteit-perikelen ook nog eens een transitie door te maken van jongen naar meisje? De Belgische dramafilm Girl probeert daar een antwoord op te geven, in de vorm van een ‘slice of life’ uit het leven van Lara. Maar is de film het kijken waard? En waarom is deze zo controversieel? Dat en meer hoor je in deze aflevering van de podcast Wat Netflix Je Me Nou. Luister via Apple Podcasts en Spotify.

Transgender

In Girl volgen we Lara, een 15-jarig transgender meisje. Lara heeft de droom professioneel ballerina te worden, waarvoor ze een intensief trainingsprogramma volgt. Dit alles in een periode waarin ze ook in gevecht is met haar eigen lichaam. Samen met haar vader trotseert Lara alle obstakels die hierbij komen kijken, zowel de pijn en moeite die het kost om in een jongenslichaam mee te draaien met de meisjes op ballet, als de transitie die voor Lara niet snel genoeg kan gaan. Genoeg stof voor goede gesprekken tijdens de podcast.

The Lord of the Rings

Meer weten over de film en alles daaromheen? Luister de aflevering nu via onder andere Apple Podcasts en Spotify. De volgende film die we kijken is het eerste deel van de The Lord of The Rings films, daarover over twee weken dus meer!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?