Podcast

Podcast Wat Netflix Je Me Nou?: Legends of the Fall

Voor de podcast Wat Netflix Je Me Nou kijken wij elke aflevering een compleet willekeurige film uit de Netflix catalogus. Voor deze eerste aflevering heeft onze gepatenteerde willekeurige-Netflix-film-generator-machine de film Legends of the Fall voor ons uitgekozen. Een Oscar-winnende romantische western uit de jaren 90, met onder andere Brad Pitt, Anthony Hopkins en heel, heel veel paarden. Luisteren kan via Apple Podcasts en Spotify.

Alles draait om Susannah

In Legends of the Fall volgen we de persoonlijke perikelen van de familie Ludlow in het Amerika rond de Eerste Wereldoorlog. In Montana, een staat in het noorden van Amerika vol mooie natuur en prachtige uitzichten – die overigens in de film ook regelmatig te bewonderen zijn – woont vader Colonel Ludlow (gespeeld door Hopkins) samen met zijn drie zoons Tristan, Alfred, en Samuel (Pitt). Het is een film vol liefde en verraad, en dat alles met als achtergrond een oorlog aan de andere kant van de oceaan en een snel veranderend Amerika. Dat krijgen we goed te zien omdat de film vele jaren beslaat: het verhaal begint rond 1900 en eindigt in de jaren 30. In deze jaren maakt de familie van alles mee, maar in de basis blijft de film steeds draaien om de liefde tussen deze drie broers, en de liefde van alle drie, voor Susannah: de verloofde van Samuel, de jongste broer.

Mengelmoes van genres

Legends of the Fall is een film die eigenlijk niet echt in één genre te vangen is, clichés uit de meest uiteenlopende genres kan je in de film terugvinden: de mooie beelden begeleid door aanzwengelende vioolmuziek en de liefdesperikelen tussen Susannah en de drie broers uit de hoek van romantische dramafilms, de shoot-offs uit de western hoek, en actiescènes die in een goede oorlogsfilm niet zouden misstaan. Dat maakt dat Legends of the Fall alle kanten op gaat en soms een beetje voelt als een mengelmoes van genres. Gelukkig is de film niet bepaald de snelste, dat geeft je als kijker genoeg tijd om het allemaal bij te houden en op te gaan in de uiteenlopende scenes. Het sterke acteerwerk van met name Hopkins en Pitt en de schitterende cinematografie dragen de film.

A Prayer Before Dawn

Meer horen? Luister nu naar de eerste aflevering van de podcast Wat Netflix Je Me Nou waarin wij spoilervrij napraten over Legends of the Fall. We bespreken de film, vragen ons af wat een western nou een western maakt en beantwoorden die ene prangende vraag: wat vinden we nou eigenlijk echt van paarden? Luisteren kan vanaf nu in je favoriete podcastspeler, via Apple Podcasts en Spotify. Abonneer je op de podcast of like ons op Facebook en mis geen aflevering! Over twee weken zijn wij terug en bespreken we de autobiografische gevangenisfilm A Prayer Before Dawn!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?