Laatste nieuws over Netflix

Populaire home makeover-programma’s op Netflix en daarbuiten

Home makeover-programma’s bestaan al sinds jaar en dag, maar zijn nog altijd even populair. Sterker nog: het aanbod is inmiddels zo groot, dat je wellicht door de bomen het bos niet meer ziet. Voor wie inspiratie zoekt, zetten we een aantal van zulke programma’s op een rij.

Dream Home Makeover

Dream Home Makeover is een programma van Netflix zelf en kun je dus naar hartenlust via het platform kijken. Shea en Syd McGee, het getrouwde stel achter Studio McGee, maken de dromen waar van kandidaten die zoeken naar het perfecte huis dat bij hun unieke stijl past. Deze show verschilt niet veel van andere home makeover-programma’s, maar is desondanks leuk kijkvoer.

Vtwonen: weer verliefd op je huis

Uiteraard zijn er ook home makeover-programma’s van eigen bodem, zoals Vtwonen: weer verliefd op je huis. Presentator Kees Tol gaat in dit programma samen met de stylisten van vtwonen aan de slag om de bewoners weer verliefd op hun huis te laten worden. Zondag 20 september 2020 ging volgens de aankondiging van vtwonen alweer het dertiende seizoen van start. In dit seizoen draait het om stellen waarvan de woonsmaken zo ver uit elkaar liggen, dat ze een compromis hebben gesloten waar niemand vrolijk van wordt. Aan de stylisten de taak om hier verandering in te brengen. Het programma is niet op Netlix te zien, maar je kunt het eenvoudig via de website van vtwonen terugkijken.

Grand Designs

Grand Designs is een home makeover-programma uit het Verenigd Koninkrijk enwordt gepresenteerd door de designer Kevin McCloud. Deze show staat bekend om de uitgebreide en ongebruikelijke projecten. Dit programma momenteel niet op Netlix te zien. Dat is jammer, want sommige afleveringen zijn absoluut het kijken waard. De aflevering die draait om de renovatie van een niet meer gebruikte watertoren of om een boomhut voor volwassenen bijvoorbeeld!

Een andere markante aflevering is die waar een huis inspiratie haalt uit de rij van Fibonacci. Het huis is namelijk gebaseerd op een Fibonacci-spiraalvorm uit de natuur. Voor wie niet bekend is met Fibonacci: dat is een beroemde getallenreeks. Wiskunde.net legt het als volgt uit: “De basiseigenschap is dat iedere term in de rij, de som is van de 2 termen er voor.” De reeks gaat dus 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21 en zo verder. Deze rij gaat verder dan het wiskundelokaal en treffen we ook aan in de natuur, zoals Scientias in dit artikel beschrijft.

De Fibonacci-reeks is vaker gebruikt in architectuur. Bijvoorbeeld bij het Eden Project, een botanische tuin in Engeland. The Core, het gebouw dat dienstdoet als educatief centrum, is gebaseerd op de Fibonacci-principes. Fibonacci speelt daarnaast regelmatig een rol in de moderne entertainmentindustrie, zoals in films en allerlei spellen. Misschien is de reeks wel het bekendst van roulette. Samen met de Martingale- en D’Alembert-strategie, die op de online roulette-pagina van online casinoplatform Betway worden genoemd, is het een van de meest geliefde strategieën bij het spel. Ondanks dat je nooit zal kunnen voorspellen waar het balletje terechtkomt, nemen met een goede strategie je winstkansen toe. Daarnaast worden de nummers in The Da Vinci Code (2006) volgens Hebban gebruikt om een kluis te openen. Veelzijdig, deze reeks!

Tidying Up with Marie Kondo

Marie Kondo is inmiddels wereldberoemd door haar opruimtechnieken. Simpel gezegd moet je jezelf bij alle spullen die je hebt afvragen: “Does it spark joy?” Is het antwoord daarop nee, dan is het tijd om het weg te gooien. Dit wordt de KonMari-methode genoemd. Sinds 2019 heeft de opruimgoeroe ook een eigen televisieshow, die is ontwikkeld door Netflix: Tidying Up with Marie Kondo. In de show bezoekt ze kandidaten en helpt ze hen met het opruimen van hun huis. Waar je bij veel andere programma’s ziet dat de kandidaten gedwongen worden hun spullen de deur uit te doen, geeft Kondo vooral tips mee om anders naar spullen te kijken.

Makeovers een populair genre

Bovenstaande is nog maar een greep uit het enorme aanbod aan home makeover-programma’s. En dan is er ook nog een rits programma’s dat zich richt op andere makeovers. Superguide noemt bijvoorbeeld in een lijstje ook makeovers van mensen en kroegen. Liefhebbers van het genre hoeven zich in ieder geval geen moment te vervelen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?