Uitzendschema

Populaire series Riverdale, Lucifer en The Flash liggen stil

Het is je misschien al opgevallen, maar deze week verscheen er geen nieuwe aflevering van Lucifer en Supergirl seizoen 3 op Netflix. Ook van The Flash, Riverdale, Dynasty en Arrow verschijnt voorlopig geen nieuwe aflevering. De series liggen de komende weken stil op Netflix.

Wekelijkse uitzending

Dat Netflix wekelijks een nieuwe aflevering van populaire series als Lucifer, Riverdale en Arrow toevoegt heeft grote voordelen, maar ook duidelijke nadelen. Het voordeel is natuurlijk dat je niet lang hoeft te wachten op de nieuwste aflevering en je zo dus nooit achterloopt op Amerika.

Het nadeel is dat het geen series van Netflix zelf zijn en dus heeft de streamingdienst ook geen invloed op de verschijningsdata van de afleveringen. Netflix heeft de exclusieve streamingrechten verworven door deals te sluiten met Amerikaanse televisiezenders zoals The CW en FOX. Als zij besluiten hun programmering om te gooien en de uitzendingen van series stil te leggen, dan moeten wij ook in Nederland in de wachtkamer plaatsnemen.

Olympische Spelen

Deze weken passen de Amerikaanse zenders hun programmering aan vanwege de Olympische Winterspelen. Vanwege de sporten in Pyeongchang is er even geen ruimte voor Lucifer, Supergirl, Riverdale, Dynasty en Arrow in de programmering.

Geen nieuwe aflevering series op Netflix

Deze series waarvan Netflix steeds een nieuwe aflevering toevoegt liggen de komende weken stil. De Olympische Spelen duren nog tot en met 25 februari. Daarna pakken de televisiezenders de normale programmering weer op. Lucifer gaat daarom weer verder in de laatste week van februari. In Nederland wordt de volgende aflevering verwacht op 27 februari. Nieuwe afleveringen van The Flash seizoen 4 gaat verder op 7 maart.

Riverdale ligt stil tot 8 maart. The CW grijpt de korte break bovendien aan om wat te schuiven met de programmering. Dynasty zal in Amerika namelijk niet meer op woensdag uitgezonden worden, maar op vrijdag. Het is nog niet bekend wanneer Dynasty verder gaat op Netflix, maar als het weer een dag later wordt, dan wordt Dynasty hervat op zaterdag 10 maart. Arrow is 2 maart weer terug en Supergirl ligt nog veel langer stil. Tot midden april wordt daar geen nieuwe aflevering van verwacht op Netflix, omdat Legends of Tomorrow in die plaats komt.

Per serie hebben we een overzicht van het uitzendschema gemaakt. Op die manier kun je eenvoudig in de gaten houden wanneer er nieuwe afleveringen van jouw favoriete serie verschijnen. Klik hieronder op de serie om het uitzendschema van het huidige seizoen te bekijken.

Uitzendschema Lucifer seizoen 3
Uitzendschema Supergirl seizoen 3
Uitzendschema The Flash seizoen 4
Uitzendschema Riverdale seizoen 2
Uitzendschema Dynasty seizoen 1
Uitzendschema Designated Survivor seizoen 2
Uitzendschema Arrow seizoen 6

Deze series gaan wel door

In tegenstelling tot bovengenoemde series zijn er ook wekelijkse series waarvan de afleveringen wel gewoon door gaan. Black Lightning ligt de komende weken bijvoorbeeld niet stil en Legends of Tomorrow werd juist deze week hervat in Amerika en in Nederland op Netflix. Verder verschijnt van Crazy Ex-Girlfriend deze week de laatste aflevering.

Uitzendschema Black Lightning seizoen 1
Uitzendschema Legends of Tomorrow seizoen 3
Uitzendschema Crazy Ex-Girlfriend

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?