Laatste nieuws over Netflix

Post-play functie nu ook op Netflix-app voor Android

Er is weer een update verschenen voor de Netflix applicatie op Android-toestellen. Deze update geldt voor smartphones en tablets. Na deze update is ook de post-play-functie geïntegreerd in de applicatie.

postplay

De post-play functie houdt in dat het de bingewatcher een stukje makkelijker gemaakt wordt. Bingeviewing is het kijken van meerdere afleveringen van een serie of films achter elkaar. De post-play functie maakt het mogelijk om na afloop van een aflevering direct een volgende aflevering te starten. Er verschijnt dan op je scherm een venstertje die begint af te tellen van 10 naar 0 seconden. Binnen die tijd kun je zelf al kiezen om de volgende aflevering te starten, doe je niets dan begint de volgende episode vanzelf als de tien seconden voorbij zijn. Je kunt ook instellen dat de volgende aflevering na tien seconden niet automatisch afgespeeld wordt.

Na twee afleveringen krijg je wel de vraag of je inmiddels niet in slaap bent gevallen. Als je dan niet ‘reageert’ stopt het automatisch afspelen ook. De functie is alles behalve nieuw, maar wel voor Android-toestellen. Post-play was er al voor Mac/pc, de Netflix-app voor Windows 8, PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox On,e Xbox 360, Apple iPad 2 en hoger, maar nu dus eindelijk ook voor Android-gebruikers.

Overigens is er een klein verschil in het gebruik van de Netflix app tussen Android-telefoons en Android-tablets. Op de telefoon werkt de post-play functie niet bij films. Het gemakkelijker beginnen van een nieuwe aflevering van een serie werkt dus wel op telefoons (en tablets). De post-play functie voor films werkt alleen op tablets.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?