Laatste nieuws over Netflix

Première 3 Body Problem van Game of Thrones-makers dichterbij dan je denkt

De nieuwe serie van de beide Game of Thrones-makers David Benioff en D.B. Weiss, 3 Body Problem, heeft een releasedatum gekregen. Over niet één, niet twee, niet drie, maar vier maanden is de show te zien op Netflix.

3 Body Problem

De verwachting was eigenlijk toch wel dat we nog wat langer zouden moeten wachten op 3 Body Problem, maar tijdens de Geeked Week-festiviteiten heeft Netflix bekendgemaakt dat 3 Body Problem op 21 maart aanstaande uitkomt. En daar hoort natuurlijk ook een nieuwe video bij, vers van de pers, geen trailer maar een ‘exclusive clip‘. Die laat eerst een hele hoop actie zien, waarna John Bradley (Samwell Tarley in Game of Thrones) de show steelt. Hij zet een VR-bril op en wordt vervolgens overweldigd door de ervaring.

Verhaal

Het verhaal van 3 Body Problem kunnen we al een beetje uittekenen, omdat het gebaseerd is op een boekentrilogie: The Three-Body Problem van schrijver Liu Cixin. Het plot steekt als volgt in elkaar: de noodlottige beslissing van een jonge vrouw in het China van de jaren 60 weerkaatst door ruimte en tijd en komt op die manier ’terecht’ bij een groep briljante wetenschappers in het heden. Terwijl de natuurwetten zich voor hun ogen ontrafelen, vindt er een hereniging plaats van vijf voormalige collega’s om de grootste bedreiging in de geschiedenis van de mensheid het hoofd te bieden.

Die dreiging komt voort uit de oprichting van een geheim militair project: men gaat op zoek naar buitenaards leven door signalen de ruimte in te slingeren. Die komen vervolgens daadwerkelijk terecht bij ‘marsmannetjes’, die maar wat graag antwoord geven. Ze worden namelijk met uitsterven bedreigd en besluiten hun heil te zoeken op onze planeet. Dat zorgt echter weer voor de nodige conflicten tussen voor- en tegenstanders. De ene groep verwelkomt de wezens met open armen, waar de andere ze juist zo snel mogelijk weg wil jagen…

3 Body Problem op Netflix

Liam Cunningham, Jonathan Pryce, Tsai Chin, Zine Tseng en de hierboven genoemde Bradley spelen de hoofdrollen in 3 Body Problem, dat maar liefst 24 afleveringen krijgt. Die gaan dus op 21 maart in première, maar tot het zover is kun je je vermaken met de onderstaande clip!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?