Laatste nieuws over Netflix

Prijzen Netflix mogelijk omhoog in Nederland

Met Netflix kun je onbeperkt films, series en documentaires streamen voor een vast bedrag per maand. Op dit moment is dat 7,99 euro per maand. Een heel acceptabel bedrag, want je kunt met meerdere mensen tegelijk gebruik maken van het abonnement. Het is echter mogelijk dat op korte termijn de abonnementsprijzen omhoog gaan voor nieuwe klanten.

Mensen die dus al een abonnement bij Netflix hebben afgesloten hoeven (voorlopig) niet te vrezen. Zij blijven gewoon 7,99 euro per maand betalen om van het grote aanbod gebruik te mogen blijven maken. Nieuwe klanten moeten straks echter iets meer gaan betalen, zoveel wordt duidelijk uit een document voor aandeelhouders.

In het document valt te lezen dat het wat Netflix de bedoeling is om de prijzen met één of twee dollar te verhogen. Of en met hoeveel dollar de prijs verhoogd wordt is afhankelijk per land waarin Netflix beschikbaar is. Het staat dus niet direct vast dat toekomstige klanten van Netflix uit Nederland meer moeten gaan betalen. Het is echter wel iets om rekening mee te houden.

Netflix CEO Reed Hastings beargumenteert in het document aan de aandeelhouders ook waarom er nog dit kwartaal prijsveranderingen doorgevoerd zullen worden. Het is volgens Hastings allemaal bedoeld om meer rechten van films, series en documentaires aan te kunnen schaffen. Daarnaast zullen de extra inkomsten gebruikt worden om te investeren in een betere stream-dienst.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?

1 Reactie