Laatste nieuws over Netflix

Problemen met Netflix giftcards

Schermafbeelding 2013-12-03 om 23.10.22Heb jij dit weekend een verjaardag van bijvoorbeeld je beste vriend en wil je hem verrassen met een Netflix giftcard? Dan hebben we slecht nieuws voor je… Het is op dit moment niet mogelijk om giftcards te bestellen bij Netflix.

Zelf hadden wij ook last van dit probleem. Vorige week gaven wij onder onze Twitter-volgers twee maanden gratis Netflix weg. Helaas werden wij dus ook getroffen door het probleem met de giftcards. Inmiddels is het gelukt om via een omweg toch de winnares te verblijden met twee maanden Netflix.

Omdat het ons dus niet lukte om een Netflix giftcard te kopen hebben wij contact gezocht met de klantenservice van Netflix. Via de livechat staan zij je (in het Engels) altijd snel en uitstekend te hulp. Het bleek dat er momenteel onderhoud gepleegd wordt aan de giftcard-sectie. Er worden een aantal zaken opgelost die voor problemen zorgden en in de toekomst dus niet meer mogelijk moeten zijn. Het is overigens nog wel mogelijk om Netflix giftcards te verzilveren. Heb jij dus laatst Netflix cadeau gekregen, dan kun je dit gewoon activeren.

We wilden natuurlijk erg graag weten hoelang dit onderhoud gaat duren, maar daar kon de medewerker van Netflix helaas geen duidelijk antwoord op geven.

Hmm, at the moment we have no date for this. They just started to do the revamping. And this is something they can normally complete in a good turn around.

Vrij vertaald staat er dus dat ze op dit moment niet kunnen zeggen hoe lang het onderhoud gaat duren. Ze zijn pas net begonnen met het vernieuwen van de Netflix Giftcard-sectie. Overigens is dat niet helemaal waar, aangezien we dit probleem maandag ook al hebben aangekaart bij de klantenservice van Netflix.

Update 24-12-2014: we merken dat in deze tijd van het jaar meer en meer mensen zoeken naar een cadeaukaart voor Netflix. Het is natuurlijk een ideaal cadeau voor onder de kerstboom. We hebben daarom weer een keer contact gezocht met de helpdesk van Netflix, waar we erg vriendelijk door te woord werden gestaan. Het antwoord was eerlijk, maar helaas niet zaligmakend.

Het is niet meer mogelijk om een cadeaukaart van Netflix te kopen, omdat het erg fraudegevoelig bleek te zijn. Dat liet de helpdesk ons woensdag weten. Dit is de reden waarom je alleen nog maar giftcards kunt activeren en niet meer kunt kopen. Het is nog altijd de bedoeling dat de cadeaukaarten terugkeren, maar een tijdsindicatie kon niet gegeven worden, omdat de technische dienst van Netflix deze zelf simpelweg ook niet had. Er zit dus niets anders op dan een ander cadeau voor Kerstmis te kopen in plaats van de Netflix cadeaukaart.

Update 15-05-2015: Sinds vrijdag 15 mei is het ook mogelijk om in Nederland Netflix prepaidkaarten te kopen. Ook deze zijn ideaal om cadeau te doen!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?

1 Reactie