Laatste nieuws over Netflix

Queen Elizabeth heeft gesproken: The Crown seizoen 5 heeft releasedatum

De opnames van The Crown zijn nog in volle gang en een snelle release van seizoen 5 werd dan ook niet verwacht. Toch heeft Queen Elizabeth, in het nieuwe seizoen gespeeld door Imelda Staunton, alvast verteld wanneer het zover is. Al moeten we er wel nog lang op wachten.

Seizoen 5 en seizoen 6 van The Crown

Het vijfde en afsluitende zesde seizoen wordt met dezelfde cast opgenomen. Hierdoor wordt er in één keer doorgewerkt om de twee seizoenen kort op elkaar te kunnen brengen. Het directe nadeel is wel dat het momenteel nog wel lang wachten is. Staunton heeft nu in een kort bericht laten weten dat het vijfde seizoen van The Crown in november 2022 zal verschijnen op Netflix. De verwachting is dat het zesde seizoen vervolgens in het najaar van 2023 op de streamingdienst verschijnt.

Het leven van Queen Elizabeth

In The Crown wordt het leven verteld van Queen Elizabeth. Dit begon in 1947 en in de komende seizoenen duiken we de jaren’90 in. Door de tijdsprongen door de seizoenen heen is ervoor gekozen om telkens nieuwe acteurs te zoeken. Zo was Claire Foy de eerste Queen Elizabeth, gevolgd door Olivia Colman. Het stokje gaat nu dus over naar Staunton. Naast Staunton zijn er uiteraard nog meer acteurs vastgelegd. Jonathan Pryce speelt Prince Philip, Lesley Manville (prinses Margaret), Elizabeth Debicki (Diana), Dominic West (prins Charles) en Jonny Lee Miller (John Major) zijn eveneens bekend.

Bekijk de aankondiging van Imelda Staunton

 

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?