Laatste nieuws over Netflix

Queen of the South stopt; seizoen 5 korter slotstuk

Queen of the South komt tot een einde. De serie is in afwachten op het vijfde seizoen, dit blijkt nu het allerlaatste seizoen te worden. USA Network heeft dit bekendgemaakt bij de presentatie van het vijfde seizoen, deze gaat namelijk volgende maand van start in de Verenigde Staten.

Korter vijfde seizoen

De eerste vier seizoenen van Queen of the South bestond telkens uit dertien afleveringen. Het laatste seizoen wordt korter, want er verschijnen slechts tien afleveringen. Het is nog de vraag wanneer deze exact te zien zullen zijn op Netflix. Afgelopen jaar verschenen zowel seizoen 3 als seizoen 4. Door de pandemie heeft de productie lang stilgelegen, want het nieuwe seizoen werd in augustus 2019 al besteld door USA Network. Op 7 april start in de Verenigde Staten het seizoen. Daarna wordt het dus enige tijd wachten. Een goede inschatting is niet te maken.

Grote reis gemaakt

De makers van Queen of the South zijn heel trots dat het verhaal over Teresa Mendoza vijf seizoenen heeft mogen draaien. “We begonnen in Mexico Stad en de serie bracht ons naar verre plaatsen op Malta en in Colombia. Uiteindelijk zijn we geëindigd in New Orleans.” Ook Frances Berwick van NBCUniversal is lyrisch over Queen of the South. “Vijf ongelooflijke seizoenen met een briljante verhaallijn en dappere, krachtige personages. Deze serie heeft grenzen verlegd binnen het genre. Voor nu kijken we uit naar een grote finale die de liefhebbers gaat geven wat ze verdienen.”

Mexicaans kartel

Queen of the South laat zien hoe Teresa wordt gedwongen om een Mexicaans kartel te dienen en te verkassen naar de Verenigde Staten. Daar wordt haar kracht steeds groter. Opvallend is dat nu Queen of the South gaat stoppen The Sinner (alles wat we al weten over seizoen 4) de laatste scripted serie is van USA Network. Deze zender, in het verleden ook verantwoordelijk voor bijvoorbeeld Suits, Mr. Robot, Psych en White Collar, heeft besloten om zich helemaal toe te leggen op live- en unscripted programma’s.

Waarom ook seizoen 5 van Queen of the South spectaculair gaat worden

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?