Laatste nieuws over Netflix

Rafael-theorie maakt kijkers La Casa de Papel gek

Seizoen 5 deel 1 van La Casa de Papel staat nu al een paar dagen online, dus op het wereldwijde web stikt het al weer van de opmerkelijke theorieën. Met daarin in de schijnwerpers vooral… Rafael de Fonollos!

Let op: in dit artikel staan dikke, vette La Casa-spoilers!

Berlíns zoon

Rafael is de zoon van overvaller Berlín, de broer van El Professor, en werd geïntroduceerd in het nieuwste seizoen van de Spaanse hitserie. Maar… waar dient die hele ‘Berlín en co stelen Viking-schatten in Kopenhagen’-verhaallijn eigenlijk toe? Regisseur Álex Pina, de geestelijk vader van La Casa de Papel, staat erom bekend dat hij niets voor niets doet, en dus kunnen we nog een fikse reeks onthullingen verwachten in deel 2 van seizoen 5!

Goed, opeens hebben we te maken met Rafael, de vervreemde zoon van Berlín. De jongen oogt nogal slungelig en ongemakkelijk, al is het alleen maar omdat iedereen ziet dat hij een oogje op Tatiana heeft, de vlam van zijn bloedeigen pa. Berlín junior lijkt eigenlijk helemaal geen aspiraties te hebben om een ‘meesterdief’ te worden, maar zijn daddy issues maken het dat hij tóch meedoet en uiteindelijk best een grote rol speelt, als whizzkid.

Rafael als El Salvador

Het sociale medium Twitter staat sinds afgelopen vrijdag, toen de nieuwe afleveringen van La Casa in première gingen, bol van de theorieën. Wordt Rafael in seizoen 5 deel 2 ingevlogen? Gaat hij meedoen aan de overval? Wordt hij misschien wel de grote verlosser, die de groep overvallers redt uit hun benarde situatie? Dat het personage van acteur Patrick Criado een grote rol gaat spelen in de apotheose van La Casa de Papel lijkt wel vast te staan.

Alicia Sierra

Overigens zijn er natuurlijk wel meer fantheorieën die het vermelden waard zijn. Al veel langer wordt er gespeculeerd over de rol van inspectora Alicia Sierra, die inmiddels (ein-de-lijk) moeder is geworden. Qua uiterlijk lijkt zij wel héél erg op de bovengenoemde Tatiana, dus daar moet toch wel een link zijn? Ook wat Alicia betreft dienen er nog een hoop losse eindjes vastgeknoopt te worden.

Nog ongeveer drie maandjes geduld en dan worden ál onze vragen over het plot van La Casa de Papel beantwoord. Op 3 december aanstaande gaat seizoen 5 deel 2 namelijk in première op Netflix. Daarna is het over en sluiten, Bella Ciao, want de aankomende afleveringen worden, zoals bekend, de állerlaatste!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?