Laatste nieuws over Netflix

Dit is waarom Reality Z geen tweede seizoen krijgt

De horror-zombieserie Reality Z is de afgelopen week op Netflix verschenen. De Braziliaanse productie zal hoogstwaarschijnlijk geen tweede seizoen krijgen en we leggen uit waarom.

Serie gebaseerd op reeks van Black Mirror-bedenker

Reality Z is een Netflix Original Serie, gemaakt door Cláudio Torres en gebaseerd op de Britse reeks Dead Set van Black Mirror-bedenker Charlie Brooker. Met name in Zuid-Amerika is de serie gelijk zeer enthousiast ontvangen en staat hoog in de dagelijkse top-10 lijstjes. Officieel heeft Netflix nog niet laten weten of er een vervolg gaat komen op de serie, toch kunnen we al met aangrenzende zekerheid melden dat het bij één seizoen blijft.

Einde maakt nieuw seizoen bijna onmogelijk

Let op, deze alinea kan spoilers bevatten. Reality Z is gebaseerd op Dead Set. Deze Engelse versie bestond maar uit vijf afleveringen, de helft van Reality Z. Daarnaast zijn er ook andere plottwisten in de series verwerkt, maar het einde is wel nagenoeg gelijk. Juist daardoor is een tweede seizoen erg lastig, want het grootste probleem is dat er dan een volledig nieuwe cast moet komen. Aan het einde van de serie zijn er namelijk geen overlevers, dus er is weinig om op voort te borduren. Het enige aanknopingspuntje is dat een volledig nieuwe groep survivors gaat proberen om de Olympus te bereiken, maar dit is wel een flinterdun uitgangspunt.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?