Laatste nieuws over Netflix

Recordaantal Oscar-nominaties Netflix: 35 met twee titelfavorieten

Netflix begint ook bij de Oscars inmiddels aardig te nomineren. Of er daadwerkelijk veel gouden beeldjes opgehaald gaan worden moet nog blijken, het aantal nominaties loopt significant op. Dit jaar liefst 35.

Ieder jaar meer nominaties

In 2014 kreeg Netflix voor het eerst een nominatie, vorig jaar waren dat er al 24. De nominaties in 2021 brengt Netflix liefst 35 stuks en daar kun je er nog drie bij optellen. News of the World met Tom Hanks in de hoofdrol is namelijk internationaal als Netflix Original uitgezet, maar wordt niet als volledige Netflix-titel gezien.

Twee voor Beste Film

De belangrijkste prijs is uiteraard die van Beste Film. Hiervoor zijn acht films genomineerd, waaronder twee Netflix-titels: Mank van David Fincher en The Trial of the Chicago 7. De andere nominaties in deze categorie zijn The Father, Judas and the Black Messiah, Minari, Nomadland, Promising Young Woman en Sound of Metal.

Chadwick Boseman

Recent kreeg Chadwick Boseman al een Golden Globe en ook nu is de vorig jaar overleden acteur genomineerd in de categorie beste acteur voor zijn rol in Ma Rainey’s Black Bottom. Dat geldt ook voor Gary Oldman uit Mank. Boseman’s tegenspeelster Viola Davis is kanshebber als beste actrice. Mank ontving liefst tien nominaties

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?