Laatste nieuws over Netflix

Recordgroei Netflix, maar niet in kwartaal 2

Netflix resultaten kwartaal 2

Netflix kan terugkijken op een fantastisch eerste kwartaal. De streamingdienst presenteerde maandagavond (Nederlandse tijd) de resultaten van het eerste kwartaal van 2016 en daaruit bleek dat er een recordaantal nieuwe leden werden verwelkomd.

Het totaal aantal abonnees nam met 6,7 miljoen toe en daarmee heeft Netflix nu wereldwijd 81,5 miljoen leden. Van die 6,7 miljoen nieuwe gebruikers komen er 2,2 miljoen uit de Verenigde Staten, de overige 4,5 miljoen uit de rest van de wereld. Sinds januari is de streamingdienst namelijk vrijwel overal ter wereld te gebruiken en dat is ook de grote reden van de forse stijging in het aantal abonnees van Netflix. Toch zijn het nog altijd meer abonnees dan de dienst aanvankelijk had verwacht. Er werd namelijk uitgegaan van een stijging van 6,1 miljoen abonnees, het werden er dus ruim vijfhonderd duizend meer. Netflix gaf aan dat ze minder nieuwe leden hadden verwacht, omdat ze de positieve reacties op de Netflix Originals hadden onderschat.

Lager groeitempo in Q2 verwacht

De razendsnelle groei van Netflix in kwartaal 1 wordt in het tweede kwartaal zeker niet voortgezet, zo heeft de dienst maandagavond laten weten. Er wordt wel aangenomen dat de groei wordt doorgezet, maar in een veel lager tempo. Er wordt gerekend op zo’n 2,5 miljoen nieuwe abonnees, wereldwijd. Hiervan komen er 0,5 miljoen uit Amerika, de overige 2 miljoen uit de rest van de wereld. Dit aantal is fors minder dan het aantal nieuwe leden in Q1.

Klik HIER om het volledige kwartaalverslag te lezen

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?