Laatste nieuws over Netflix

Reviews geven op Netflix is straks niet meer mogelijk

De mogelijkheid om films en series op Netflix van een review te voorzien gaat verdwijnen. De streamingdienst heeft besloten om deze functie te verwijderen, omdat er niet voldoende gebruik van wordt gemaakt.

E-mail

Netflix verstuurde onlangs een e-mail naar gebruikers die in het verleden wél een review hadden geschreven over een film of serie. Zij werden ervan op de hoogte gesteld dat dit na 30 juli niet meer mogelijk is. De reviewmogelijkheid wordt dan namelijk verwijderd door Netflix.

Dat deze functie zou verdwijnen lag in de lijn der verwachtingen. In de app-versie van Netflix is de review-optie namelijk al langer niet meer beschikbaar. Binnen onder andere de webversie van Netflix is het momenteel nog wel mogelijk om een review te schrijven, maar al vrij ver weg gestopt. Pas wanneer je doorklikt naar ‘details’ kun je recensies, geschreven door andere gebruikers, lezen. Ook omdat de reviews in de ogen van Netflix vaak niet relevant genoeg waren is besloten om te stoppen met deze functie.

Beoordelingssysteem vereenvoudigen

Netflix is al langere tijd bezig om het beoordelingssysteem te vereenvoudigen. Vorig jaar werd bijvoorbeeld al afscheid genomen van de sterren die je aan een titel kon geven. Een duimpje omhoog en een duimpje omhoog kwamen hiervoor in de plaats. Deze wijziging voerde Netflix door, omdat het op die manier beter inzichtelijk kreeg welke films en series een gebruiker wel of niet leuk zal vinden. De streamingdienst streeft er naar om pasklaar aanbod te tonen, op basis van de data die het heeft vergaard. Op die manier hoef je niet lang meer naar een film te zoeken. De rol van reviews zal in de toekomst dus uitgespeeld zijn, omdat Netflix de functie per 30 juli gaat verwijderen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?