Laatste nieuws over Netflix

Netflix werkt met John Legend aan muzikale talentenjacht

Rhythm & Flow wordt de eerste muzikale talentenjacht op Netflix. Voor deze non-scripted show is Netflix de samenwerking aangegaan met John Legend. Het moet het tweede grote entertainment programma van Netflix worden, na Ultimate Beastmaster.

Talentenjachten

Talentenjachten zijn al tientallen jaren succesvolle formules op televisie. Netflix wil de talentenjacht nu ook naar streaming brengen. Volgens Amerikaanse media gaat Rhythm & Flow qua opzet het meest lijken op programma’s als X Factor en Idols.

Rhythm & Flow

Voor Rhythm & Flow werkt Netflix samen met John Legend. De Amerikaanse superster scoorde wereldwijd hits met bijvoorbeeld P.D.A. (We Just Don’t Care), Save Room, Ordinary People en All Of Me. In Rhythm & Flow gaan Netflix en Legend op zoek naar een talent in de hiphop-scene. Eerder richtte Netflix zich met The Get Down en de documentaires Beyond Beats & Rhymes en Hip Hop Evolution ook al op deze muziekstroming. De nieuwe muzikale talentenjacht focust zich dus ook op een hiphop-talent.

Over de invulling van Rhythm & Flow is verder nog weinig bekend. Behalve dat Legend betrokken is bij de ontwikkeling van het programma, is het bijvoorbeeld niet bekend of hij ook plaats zal nemen in de jury. Ook is het nog niet bekend wanneer Netflix begint met het tonen van Rhythm & Flow en of er bijvoorbeeld wekelijks een aflevering te zien zal zijn, of dat alle afleveringen in één keer gelanceerd zullen worden.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?