Laatste nieuws over Netflix

Rita keert in augustus terug voor afsluitend vijfde seizoen

De Deense serie Rita komt toch nog terug voor een vijfde seizoen. Het komische drama rondom schooljuf Rita liep vier seizoenen, waarvan de laatste in januari 2018 op Netflix verscheen. Dat leek het einde te zijn, maar nu is er toch een allerlaatste seizoen gemaakt. Deze komt in augustus naar Netflix!

Mille Dinesen nog één keer Rita

Rita begon op de Deense zender TV2 en werd al snel omarmd door Netflix. De reeks was telkens in de zomer te zien in Denemarken en kwam een aantal maanden later wereldwijd naar de streamingdienst. Zo eindigde begin oktober 2017 de reeks in Denemarken en was het in januari 2018 raak op Netflix. Mille Dinesen keert nu terug in haar rol van Rita.

Rita: Streng maar rechtvaardig

Op 1 juni is het vijfde seizoen begonnen op TV2 en er verschenen opnieuw acht afleveringen. Daarmee kwam het totaal op veertig uit. Netflix heeft nu aangekondigd dat dit vijfde seizoen vanaf zaterdag 15 augustus te zien zal zijn op de streamingdienst. Rita is een lerares zoals iedereen wel zou willen hebben gehad. Streng, maar rechtvaardig. En een zegen voor de leerlingen, maar een ramp voor iedere ouder. Het levert dat ook hilarische scènes op.

Meest hilarische scène

In aanloop naar het slotseizoen gaf Dinesen aan dat haar favoriete scène uit het tweede seizoen kwam. Daarin moest ze een gesprek voeren met Line Knutzon, die een ouder speelde van één van Rita’s leerlingen. “Ik ben die scène nooit doorgekomen. Normaal kan ik mijn lach altijd wel inhouden en snel doorgaan, maar nu was het onmogelijk.”

 

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?