Laatste nieuws over Netflix

Riverdale grote winnaar Teen Choice Awards

Riverdale heeft liefst zeven prijzen in de wacht gesleept bij de uitreiking van de Teen Choice Awards. In Nederland is Riverdale exclusief bij Netflix te zien en in korte tijd uitgegroeid tot een zeer populaire serie.

Zeven uit zeven

Riverdale maakte zeven keer kans op een Teen Choice Award. Een betere avond konden de makers en de cast van de serie zich dus niet bedenken, want het won alle awards waarvoor het genomineerd was. Zo ging Riverdale aan de haal met de award Choice Drama TV Show.

Er werd geconcurreerd met de series Empire, Famous in Love, Pretty Little Liars, Star en This Is Us, maar Riverdale bleek dus het meest populair. Naast de populairste dramaserie won Riverdale ook in de categorieën ‘Choice Drama TV Actor’ (Cole Sprouse), ‘Choice Breakout TV Show’, ‘Choice Breakout TV Star’ (Lili Reinhart), ‘Choice TVShip)’ #BUGHEAD (Lili Reinhart & Cole Sprouse), ‘Choice Hissy Fit’ (Madelaine Petsch) en ‘Choice Scene Stealer’ (Camila Mendes).

Over de Teen Choice Awards

De Teen Choice Awards zijn de belangrijkste prijzen die uitgereikt worden op basis van stemmen van tieners. Tieners tussen de dertien en negentien jaar uit de Verenigde Staten mochten de afgelopen periode hun stem uitbrengen. Stemmen kon onder andere via social media en dat zorgde er voor dat er tientallen miljoenen stemmen binnenkwamen. Riverdale begon in januari van dit jaar als een gloednieuwe serie en heeft in korte tijd dus miljoenen fans gekregen. Ook in Nederland is Riverdale uitgegroeid tot één van de meest populaire series onder tieners. Inmiddels wordt er al uitgekeken naar het tweede seizoen, dat op 12 oktober van start gaat.

De complete uitslag van de Teen Choice Awards 2017 is hier te bekijken.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?