Laatste nieuws over Netflix

Riverdale onthult enorm veel details + trailer van seizoen 2

De cast en producers van Riverdale reisden af naar Comic Con in San Diego om de nodige details over seizoen 2 van de serie bekend te maken. Duidelijk was al dat het tweede seizoen van Riverdale zou gaan draaien om het identificeren van de overvaller die Fred Andrews, de vader van Archie, heeft neergeschoten. Daarbij gaat Archie een duistere rol spelen. Tijdens Comic Con zijn ook alvast een aantal andere interessante onderwerpen behandeld. Ook is er een trailer gelanceerd, die kun je onderaan dit bericht bekijken.

Extra lang seizoen

Dit nieuwtje werd eerder al bekend gemaakt, maar wellicht heb je het gemist. Het tweede seizoen van Riverdale telt veel meer afleveringen dan het eerste seizoen. Waar het eerste seizoen er na dertien afleveringen mee ophield, kunnen we voor het tweede seizoen rekenen op 22 episodes. Dat geeft de makers de gelegenheid om zich te kunnen focussen op meerdere personages. Zo gaan we ook veel meer dan Kevin, Josie en The Pussycats zien in seizoen 2. Kevin lijkt in het tweede seizoen een nieuw vriendje te krijgen en Josie laat haar oog zeer waarschijnlijk vallen op Reggie Mantle.

Nieuwe school Jughead

Aan het eind van het eerste seizoen zagen we al dat Jughead zijn vertrouwde school verliet voor een school aan de andere kant van de stad. Hij wordt al gauw gedwongen om en kant te kiezen, waardoor het erg moeilijk wordt voor Jughead. We gaan zien hoe hij steeds meer begint op te vallen op Southside High en dat kan hem best in de problemen brengen. Mogelijk gaan we ook kennismaken met zijn moeder en zus. De showrunner zou bezig zijn met het zoeken van acteurs die die rollen kunnen vervullen.

Jughead en Betty

Jughead en Betty vonden elkaar in het eerste seizoen van Riverdale, maar het is maar zeer de vraag of die relatie ook in seizoen 2 standhoudt. Lili Reinhart vertelde tijdens Comic Con dat de nieuwe school en de gangactiviteiten van Jughead haar personage beginnen af te schrikken. Het is de vraag of ze er samen uitkomen of dat de relatie beter beëindigd kan worden. Betty maakt zelf ook een verandering door. We gaan meer van haar duistere kant zien en verkennen.

De Lodge familie

De Lodge familie gaan ons ook in het tweede seizoen van Riverdale flink bezig houden. Mark Conseulos vertolkt de rol van Hiram Lodge. Veronica kan haar vader, die werkzaam is als zakenman niet volledig vertrouwen. Ze merkt dat hij een beter persoon probeert te worden, maar merkt tegelijkertijd ook dat hij en haar moeder geheimen voor haar houden. Ze wordt een beetje wanhopig om er ook in betrokken te mogen worden. Ook zien we een gesprek tussen Archie en Hiram in seizoen 2 en kan de liefde tussen Veronica en Archie flink getest worden als een ex-vriend uit New York City in Riverdale verschijnt. Hij brengt de duistere kant van Veroncia tot uiting. Hij zorgt onder meer voor een pact tussen Veronica en Cheryl. Die Cheryl wordt in het tweede seizoen overigens kouder en gemener, maar neemt wel de touwtjes van haar eigen leven in handen.

Nieuw gezicht in Riverdale seizoen 2

Het tweede seizoen staat ook garant voor een aantal nieuwe gezichten, waarvan Toni Tapaz er één is. Zij is een biseksuele student aan Southside High en lid van Southside Serpent. Ze is de gids van Jughead en we kunnen haar een beetje zien als de vrouwelijke versie Jughead. Ook zij komt in problemen door de activiteiten van de gang. Mogelijk gaat er ook en supernatural karakter in de serie komen, maar dat is nog niet zeker.

Trailer Riverdale seizoen 2

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?