Laatste nieuws over Netflix

Riverdale spin-off Chilling Adventures of Sabrina heeft releasedatum

Chilling Adventures of Sabrina seizoen 1 heeft een premièredatum op Netflix. De spin-off van Riverdale werd een paar maanden geleden al aangekondigd door de streamigndienst en tijdens de Television Critics Association maakte Netflix de releasedatum bekend.

Spin-off

Een paar jaar geleden lanceerde de Amerikaanse televisiezender Riverdale. Deze serie sloeg bijzonder goed aan en is in Nederland exclusief via Netlfix te volgen. Vorig jaar werd bekend dat er een spin-off gemaakt zou worden, over Sabrina the Teenage Witch.

Aanvankelijk bestelde The CW ook deze spin-off van Riverdale, maar later gingen de volledige rechten toch naar Netflix. Zij waren namelijk bereid om direct twee seizoenen van de Riverdale spin-off te bestellen en dat trok Warner Bros TV over de streep om The Chilling Adventures of Sabrina aan Netflix te verkopen.

Chilling Adventures of Sabrina op Netflix

Chilling Adventures of Sabrina is nu bijna klaar voor release op Netflix. De afgelopen maanden werden er al meer details over de serie bekend en nu is ook duidelijk dat de eerste tien afleveringen vanaf 26 oktober beschikbaar zijn op Netflix. Daarna begint dus het wachten op Chilling Adventures of Sabrina seizoen 2, want nu al staat vast dat dit vervolg er zal komen.

Chilling Adventures of Sabrina is net als Riverdale afkomstig uit de Archie Comics, maar het was lang onduidelijk wat de officiële titel zou worden. De werktitel was in het begin gewoon ‘Sabrina’, maar in mei werd duidelijk dat de serie officieel Chilling Adventures of Sabrina als titel zou krijgen, al zullen velen ook Sabrina the Teenage Witch gebruiken. Wie in de huid van Sabrina zal kruipen is al enige tijd bekend. Dat wordt namelijk Kiernan Shipka. Verder zijn onder andere ook Richard Coyle, Lucy Davis, Miranda Otto en Chance Perdomo gecast.

Het verhaal is geschreven door Roberto Aguirre-Sacasa. Hij is één van de redenen waarom veel van The Chilling Adventures of Sabrina wordt verwacht, omdat hij als showrunner van Riverdale mede-verantwoordelijk is voor het succes van die show.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?