Laatste nieuws over Netflix

Riverdale spin-off Katy Keene gecanceld na één seizoen

The CW heeft al na één seizoen besloten om geen vervolg te bestellen van Katy Keene. De spin-off van Riverdale heeft in totaal dertien afleveringen gekregen. De makers zoeken mogelijkheden om de serie elders onder te brengen.

Katy Keene

Roberto Aguirre-Sacasa en Michael Grassi, de makers van Riverdale, gingen aan de slag met Katy Keene. De serie gold als spin-off van Riverdale en is een opkomende Amerikaanse musical komediedramaserie. Daarin volgden we Katy Keene (Lucy Hale), Josie McCoy (Ashleigh Murray) en hun vrienden. Ze hebben allen maar één doel: hun dromen in New York City waarmaken.

Tegenvallende cijfers

The CW heeft al na één seizoen besloten de stekker uit Katy Keene te trekken. Dat heeft alles te maken met tegenvallende kijkcijfers. Zowel de reguliere tv-uitzendingen als de online-afleveringen trokken te weinig kijkers, zo meldt Variety. De makers geven de hoop voor Katy Keene nog niet op. Zij hopen de reeks elders onder te brengen. Mogelijk dat Netflix er nu voor kiest om de rechten binnen te halen.

Lucy Hale, hoofdrolspeelster Katy Keene, reageerde via Instagram op het nieuws van de annulering. “Triest om dit nieuws te moeten brengen, maar ik houd van de show. Ik houd van waar het voor staat en vooral houd ik van jou. Aan de cast, crew en alle betrokkenen… ik aanbid jullie.”

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?