Laatste nieuws over Netflix

Riverdale, The Flash, Dynasty, Arrow en Supergirl zijn op deze data terug

De startdata van populaire titels als Riverdale, The Flash en Dynasty zijn bekendgemaakt door The CW. Nadat de Amerikaanse zender enkele weken geleden al uit de doeken deed op welke dagen de series uitgezonden zouden worden, zijn daar nu ook concrete data aan gekoppeld. De exacte datum op Netflix is nog wel de vraag, maar het zal in ieder geval wachten worden tot oktober.

Veranderde samenwerking

De deal tussen Netflix en The CW liep onlangs af. Van nagenoeg alle series van de Amerikaanse zender had de streamingdienst de wereldwijde streamingrechten. Dat is nu komen te vervallen, maar heeft voor ons in Nederland nog geen directe gevolgen. Alle bestaande series zullen namelijk gewoon onveranderd op Netflix blijven verschijnen.

Zes series

Voor dit najaar gaat dat om Riverdale, Dynasty, Supergirl, The Flash, Arrow en Black Lightning. Ook series zoals The 100 en Legends of Tomorrow vallen onder The CW, maar zijn niet opgenomen in de najaarsprogrammering. The 100 zal pas weer in het voorjaar van start gaan, Legends of Tomorrow aan het einde van dit kalenderjaar.

Releasedata Riverdale en Dynasty

Twee zeer geliefde series zijn Riverdale en Dynasty. Deze series zullen half oktober weer beginnen op The CW. De exacte datum wanneer de episodes op Netflix beginnen is nog niet zeker. Riverdale verscheen altijd op donderdagen, dat zou één dag na de uitzending in de Verenigde Staten zijn. Dynasty verscheen op zaterdagen, in dat geval zit er een dag tussen Amerika en Nederland.

Slot van Arrow

Het najaar is ook ingeruimd voor het slotstuk van Arrow. Een kort seizoen zal half oktober beginnen. De andere series uit Arrowverse gaan wel door, zoals Supergirl en The Flash. Black Lightning is wel een DC-serie, maar valt voorlopig nog niet onder Arrowverse.

Komt Batwoman naar Netflix?

Dit najaar zal ook Batwoman debuteren. De serie start net zoals Supergirl op 6 oktober, waardoor er een echte lady’s night is ontstaan op The CW. Zoals beschreven heeft Netflix niet automatisch meer de streamingrechten, maar Netflix zou wel een bod kunnen doen op de rechten van Batwoman. Of dit zal gebeuren is op dit moment nog niet bekend.

Dit zijn de data dat de series worden hervat:

Serie Datum The CW Vermoedelijke datum Netflix
Supergirl (seizoen 5) 6-10-2019 7-10-2019
The Flash (seizoen 6) 8-10-2019 9-10-2019
Riverdale (seizoen 4) 9-10-2019 10-10-2019
Dynasty (seizoen 3) 11-10-2019 12-10-2019
Arrow (seizoen 8) 15-10-2019 20-10-2019
Black Lightning (seizoen 3) 21-10-2019 22-10-2019

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?