Laatste nieuws over Netflix

Rol voor Amsterdam in Designated Survivor seizoen 2

Amsterdam speelt een rol in Designated Survivor seizoen 2. Ben Lawson is als hoofdrolspeler toegevoegd aan de cast en zijn personage zorgt ervoor dat ook Amsterdam een rol speelt in het nieuwe seizoen van de populaire serie.

Nederlander

Volgens Deadline speelt Ben Lawson de rol van Damian Rennet, een MI-6-agent. Damian is volgens de website als Nederlander aanwezig in Amsterdam. Hij ontmoet Hannah Wells. Ze moeten samenwerken, maar hun relatie wordt bemoeilijkt als er liefde in het spel komt.

Amsterdam in Designated Survivor

Of de (film)crew van Designated Survivor daadwerkelijk naar Nederland is gekomen (of zal komen) om in Amsterdam opnames te maken voor de scènes van Ben Lawson is niet bekend. Hannah en Damian ontmoeten elkaar weliswaar in onze hoofdstad, maar het komt ook voor dat andere opties worden gebruikt om het voor te doen alsof ze in een bepaalde stad zijn. Zo wordt House of Cards, dat zich afspeelt in Washington, bijvoorbeeld opgenomen in Baltimore.

Toch is het goed mogelijk dat Designated Survivor in Amsterdam is voor de opnames van het tweede seizoen. De stad is de laatste tijd in trek. Vorig jaar werd bijvoorbeeld een deel van het tweede seizoen van Sense8 in Amsterdam opgenomen. Ook werd Amsterdam als filmdecor voor de Hollywood-productie The Hitman’s Bodyguard. Het zijn slechts twee kleine voorbeelden van een forse toename van opnamedagen in de hoofdstad. In 2015 werd volgens de Revu bij elkaar opgeteld zelfs tweeduizend dagen gewerkt in Amsterdam door filmploegen uit het binnen- en buitenland.

Designated Survivor seizoen 2

Het tweede seizoen van Designated Survivor is een paar maanden geleden besteld. Wanneer seizoen 2 te zien zal zijn is nog niet bekend, maar de cast krijgt steeds meer vorm. Zo werd al duidelijk dat de rol van Kimble Hookstraten is uitgespeeld. Daarnaast werd Paula Constanzo toegevoegd aan de cast van Designated Survivor. Hij zal president Tom Kirkman (Kiefer Sutherland) assisteren zijn politieke strategieën uit te werken.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?