Laatste nieuws over Netflix

Romcom-serie met Neil Patrick Harris van maker Emily in Paris: Uncoupled

Netflix komt in de aankomende zomer met een spiksplinternieuwe romantische komedieserie, getiteld Uncoupled. Acteur Neil Patrick Harris (bekend van onder meer How I Met Your Mother) speelt de hoofdrol.

Vrijgezelle homoseksueel in New York

Neil Patrick Harris kruipt in de huid van het personage Michael, die dácht dat hij heel gelukkig getrouwd was. Hij komt echter van een koude kermis thuis als zijn echtgenoot hem na een huwelijk van maar liefst zeventien jaar in de kou laat staan: hij verlaat hem… Dat is natuurlijk vervelend, maar het wordt nog wat erger. Michael is vanaf dat moment immers een vrijgezelle homoseksueel in New York. En op zijn leeftijd heb je daar meer kans op het winnen van de plaatselijke loterij dan op het vinden van een nieuwe levenspartner.

Uncoupled komt van de hand van Jeffrey Richman (meerdere Emmy’s gewonnen voor Frasier en Modern Family) en Darren Star (óók al een Emmy-winnaar). De laatstgenoemde seriemaker is geen onbekende voor het Netflix-publiek, want hij is eveneens verantwoordelijk voor Emily in Paris met Lily Collins.

“Belang van wereldwijde proporties”

Richman en Star laten gezamenlijk weten: “We hadden niet op een beter ’thuis’ voor Uncoupled kunnen hopen dan Netflix. Het is een romantische komedie waarin een homoseksuele man de hoofdrol speelt: een project dan ons beiden aan het hart gaat, iets wat persoonlijk aanvoelt, met een belang van wereldwijde proporties.”

Neil Patrick Harris kennen we vooral van How I Met Your Mother (inmiddels te zien op Disney+) waarin hij de rol van ‘Don Juan’ Barney Stinson vertolkt. In de Netflix-catalogus is hij verder te vinden in de serie A Series of Unfortunate Events.

Uncoupled op Netflix

Alle acht de afleveringen van Uncoupled gaan op 29 juli aanstaande in première op Netflix. De streamingdienst heeft al een teaser uitgebracht, die je hieronder kunt checken.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?