Laatste nieuws over Netflix

Rood of blauw? Dit betekenen de kleuren in Squid Game én het rode haar van Seong Gi-hun

Squid Game is op Netflix inmiddels uitgegroeid tot een groot succes. De Koreaanse serie staat al wekenlang op de eerste plek in de Netflix top tien en je kunt geen gesprek beginnen of Squid Game komt wel ter sprake. Wat je misschien niet is opgevallen, is dat de kleuren een grote rol spelen in het eerste seizoen van Squid Game. In dit artikel legen we je uit wat alle kleuren betekenen.

Kleur bepaalt je route

Sinds de release van het eerste seizoen gingen er al meerdere theorieën de ronde dat de kleur die je kiest ook bepaalt welke route je bewandelt. Zo krijgen alle schuldenaren de keus voorgelegd of ze met een rode of blauwe enveloppe willen spelen. De enveloppe die ze kiezen lijkt te bepalen of ze deelnemer zijn of cadet. Zo zou blauw staan voor deelnemer en rood voor cadet.

In de Koreaanse cultuur spelen kleur een belangrijke rol en zo dus ook in Squid Game. In Korea wordt het traditionele kleurenspectrum dan ook volop gebruikt. Dat spectrum staat daar bekend als Obangsaek en kent vijf traditionele kleuren: wit, zwart, blauw, geel en rood. De kleuren brengen doorgaans over hoe belangrijk harmonie en natuur zijn.

➡ Lees ook: Deze Squid Game-hints over de ontknoping heb je waarschijnlijk gemist

Blauw versus rood

Zo staat blauw vaak voor hoop, utopia en kansen. Blauw staat echter ook voor buigzaamheid en passiviteit. Zo zijn de personen die blauw kiezen in Squid Game slechts de pionnen in het spel. Ook de kleur rood speelt een belangrijke rol. Rood staat voor energie en autoriteit. De kleur doet veel Koreanen denken aan communisme en onrust. Niet voor niets zitten de kleuren rood en blauw, in Squid Game misschien iets meer richting roze en teal, lijnrecht tegenover elkaar in het kleurenspectrum. Dat de winnaar van Squid Game seizoen 1, Seong Gi-hun, aan het eind van het eerste seizoen dan ook zijn haar rood verft, is een teken.

rood-blauw-squid-game

Wit, zwart en geel

Er zijn echter meer kleuren die je misschien niet eens zijn opgevallen. Zo zijn er compleet witte kamers te zien in het eerste seizoen. Deze geven de absolute oorsprong aan, het fundament van de mensheid. Zo start iedere speler gelijk, maar de absolute meest draagt zwarte kleding. Zwart staat voor meesterschap, duisternis en formaliteit. De laatste kleur is geel/goud. Die kleur staat voor rijkdom, heiligheid en vruchtbaarheid. De kleur wordt gedragen door de keizer en trekt de aandacht. De kleur die je kiest heeft dan ook grote gevolgen voor het pad dat je bewandelt.

➡ Lees ook: Squid Game seizoen 2: Alles wat we al weten

@dodford

🦑 so much to learn about color! #squidgame #netflix #color #fyp

♬ original sound – dodford

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?