Laatste nieuws over Netflix

Ross Butler vertelt waarom hij Riverdale inruilde voor 13 Reasons Why

Ross Butler kroop voor het eerste seizoen van Riverdale in de huid van Reggie Mantle. In het tweede seizoen was hij echter plots vervangen voor Charles Melton. Al snel kwamen de berichten naar buiten dat Reggie Riverdale had laten vallen om zich volledig te focussen op zijn rol als Zach in 13 Reasons Why. In een uitgebreid interview heeft hij alles verteld over zijn keuze.

Ross Butler

Ross Butler was in het eerste seizoen van Riverdale nog te zien als Reggie Mantle, maar uiteindelijk heeft hij kwaliteit boven kwantiteit gekozen. “Voordat seizoen 2 werd bevestigd voor 13 Reasons Why, moest ik besluiten of ik me wilde focussen op één karakter of op een kleine rol in allebei de series. Reggie is een geweldig karakter, maar het is anders. Ik had een beetje connectie met Zach, waarbij ik niet zo zeer een karakter hoefde aan te nemen. Reggie is wat meer uitgesproken.”

Ross Butler in 13 Reasons Why seizoen 2

Ross Butler wist in eerste instantie nog niet of er wel een seizoen 2 kwam van 13 Reasons Why. “Ik bevond me in een aparte situatie waarbij The CW al iemand had gevonden voor Reggie, maar Netflix nog niets had bevestigd over een seizoen 2 van 13 Reasons Why. Gelukkig kwam die er wel. Ik had een lunch met Brian Yorkey en hij bracht het goede nieuws wat er met Zach zou gebeuren.”

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?